Ротари клуб – Пазарджик, съвместно с клубовете в Панагюрище, Велинград и Ротари клуб „Бесапара“ проведе традиционния си маратон посветен на Деня на независимостта в курорта Цигов чарк. Спортната проява събира любители на дългото бягане от цялата страна и се провежда за четиринадесета поредна година.

Заради извънредното положение и необходимостта да се избягва струпване на много хора, тази година дистанциите бяха само две – 10 км и полумаратон, а участниците 58.

Чрез обиколката на яз. Батак ротари движението почита Деня на Независимостта и демонстрира любовта си към природата и природосъобразния начин на живот.

Участниците в маратона са от 16 до 69 години. Тази година по трасето от яз. Батак до хотел „Даф транс“ в летовището Свети Константин над Пещера преминаха близо 60 състезатели.

На първо място се класира Ангел Ангелов от клуб „Фронт рънар България“, на 28 години от София, с време 1:23:37. Второто място в дисциплината зае Любомир Германов, на 16 години, състезател по модерен петобой от клуб“Хебър“- Пазарджик с време 1:29:00. Третото място остана за Никита Бузокин на 31 години  от Естония, с време 1:30:00. Ветеран в надпреварата беше Павел Бельов Ширилинков на 69 години от Панагюрище.

Наградените получиха грамоти, плакети и медали за показани отлични резултати.