На този етап не е необходимо да бъде засилвана полицейската охрана във влаковете, заяви министърът на вътрешните работи Христо Терзийски, по повод нападението във вечерния влак София- Бургас, в неделя.

Според него има отлична координация между ведомството му и БДЖ, а по тяхно искане полицията веднага може да реагира на ситуация като тази. В някои от късните влакове от железницата са изискали постоянно присъствие на представители на реда.

Повод за посещението на министър Терзийски в септемврийското село Бошуля днес е тържественото откриване на, един от общо шестте в страната, Центъра с тренировъчен полигон за обучение на служители и граждани за действия при наводнения и последващи кризи.

Той бе посрещнат от кмета на селото Христина Венчева, на церемонията присъстваха и представители на ръководството на ОДМВР, както и областна администрация. Комплексът е изграден със средства по ОП“Околна среда“. През следващата година в Центровете ще бъдат обучени над 90 000 доброволци. Лентата на новата придобивка бе прерязана от шефа на ГД „Пожарна и аварийна безопасност“ – ген. Никола Николов и министър Терзийски.

Още няколко лица се издирват във връзка с разследването на организирана престъпна група в София, създадена с цел рекет, имотни измами, разпространение на наркотици, при която са задържани 14 души. Това каза още пред журналистите министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той посочи, че при разкриване на дейността на групата ГД БОП са приложили всички способи, позволени от НПК. Министърът добави, че активните оперативно- издирвателни мероприятия продължават.