Причината за кървавия инцидент във влака София – Бургас, при който в неделната вечер 65-годишен пазарджиклия наръга с нож 33-годишен пътник, са миризливите чорапи на пострадалия.

Случаят бе разказан тази сутрин от служител на БДЖ пред Нова ТВ. Той поясни, че във влака е имало пътник без билет, той бил свален от кондуктора на гара Ихтиман. В купето на двамата участници в драмата не е имало други хора, след като влакът потеглил по-младият мъж си сабул обувките, а възрастният усетил неприятната миризма на чорапите му.

Той му казал, че трябва да се обуе, но 33-годишният отказал. Според полицията той има криминално досие за множество кражби, но не е бил осъждан. След като не изпълнил препоръката той бил нападнат от пазарджиклията, който го наръгал с ножа и след това напуснал купето във вагона, бил видян от кондуктора, че тръгва бързо към първия вагон и преди гара Костенец е бил задържан. Пострадалият е откаран незабавно в софийска болница, където му е оказана помощ. Срещу пазарджиклията е образувано досъдебно производство за нанасяне на тежка телесна повреда.