Много емоции и неописуемо чувство за гордост. Така може да се опише финалът на Държавното лично първенство по джудо, което се проведе на 4 октомври в Пловдив.

В зала „Олимпиада“ се събраха джудисти от цялата страна в оспорвана надпревара за медали във възрастова група на младежи до 21 години.

СК „Кодокан“ и Спортно училище Пазарджик се увенчаха с най-високите отличия и спечелиха няколко шампионски титли. В категория до 60 кг участниците бяха 41. Това не спря състезателят на „Кодокан“ Горан Козарев, който безапелационно победи своите съперници. След 6 срещи с чиста победа „ипон“, той се окичи с шампионската титла.

Републикански шампион стана и десетокласникът от Спортното училище Мариян Палев, също състезател на СК „Кодокан“. В категория до 66 кг, в която имаше общо 43 състезатели, той беше категоричен лидер. Мариян постигна 6 победи в групата и победа на финала след продължение /„Златна оценка“/ над шампиона при мъжете до 23 години Бонев от СК „Хаджи Димитър“ – гр. Сливен.

 Успехите на СК „Кодокан“ в това състезание бяха подкрепени и от останалите участници. В категория до 73 кг, където се състезаваха 39 джудисти, Любослав Станоев се класира на трето място и заслужено взе бронзов медал. Борислав Владов, в категория до 90кг, в оспорвана надпревара с 28 състезатели, също успя да постигне успех и се класира трети.

Малко по-назад в класирането, но също достойно се представиха и останалите състезатели на „Кодокан“ и Спортното училище. Пето място зае Радина Сербезова в кат. до 70 кг, седма се класира Антоанета Антова в кат. 52кг. Звезделин Илиев /кат. 73Кг/, Любомир Грозданов /кат. 60Кг/ и Ангел Славков /кат. 100 кг/ също влязоха в челната десятка.

            С изключително задоволство треньорите Величко Серев и Виден Василев и президентът на СК „Кодокан“ Георги Георгиев поздравиха своите състезатели. Те изразиха увереност в добрата подготовка на джудистите- гаранция за добри резултати.