В знак на уважение и благодарност за дългогодишната съвместна работа кметът на Община Пазарджик Тодор Попов връчи „Културен чек“ на директорките на две детски градини, които имат над 40 години в системата на образованието и на които им предстои пенсиониране.

„Исках да се срещна с Вас лично, за да Ви благодаря и засвидетелствам своето отношение към хората, които са дали своя принос за развитието на предучилищното образование, което за мен е особено важно, защото както си възпитаме децата през първите 7 години, такива ще бъдат през целия си живот”. С тези думи Тодор Попов се обърна към дългогодишните директори на ДГ „Здравец” – Пазарджик и ДГ „Детелина” – с. Паталеница Веска Ненчева и Костадинка Димитрова.

Г-жа Ненчева има 44 години трудов стаж в системата на образованието и е директор на ДГ „Здравец” от 1993 г. Г-жа Димитрова е също с над 40 години стаж и също е дългогодишен директор.

„Гордея се, че постигнахме немалко през тези години – и като подобряване на физическата среда и като добри практики, с които ние бяхме и продължаваме да бъдем едни от водещите в детското педагогическо образование в България.  Високо оценявам това, че да работиш толкова години с децата и с хората, които ги възпитават, и да не допуснеш неразбиране на проблемите или конфликти – това е изключително постижение, затова аз се гордея с вас и резултатите от вашата работа. Убеден съм, че сърцата ви винаги ще останат там, в детските градини, и сте добре дошли винаги при нас, защото вие продължавате и ще  бъдете част от нашия голям отбор, който успя да промени нашия град във всяка една сфера към по-добро. Вие трябва да имате самочувствието на хора, които са си свършили добре работата и които са ценени, обичани и уважавани от местната общност, разбира се, и от Община Пазарджик, и не на последно място – от мен”. С тези думи на благодарност кметът Тодор Попов връчи „Културен чек” на Веска Ненчева и Костадинка Димитрова и им пожела да бъдат здрави и щастливи.