Трима шофьори са били задържани през изминалото денонощие, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик.

Вчера на кръстовище в Пещера екип на полицейското управление засякъл лек автомобил «Ауди» с водач Д.М.- 33г. от същия град. Мъжът представил пред проверяващите шофьорска книжка издадена от Кралство Нидерландия. Малко по-късно обаче се установило, че документът е неистински.

Вчера в РУ-Велинград бил получен сигнал за криволичещ лек автомобил без регистрационни табели в близост до железопътен прелез. Към мятото незабавно били насочени екипи на полицията, които спрели «Фиат»-а с водач пазарджиклията Н.В. Оказало се, че освен без регистрационни табели мъжът е зад волана с 2.01 промила концентрация на алкохол.

Най-фрапиращ бил случая с 35-годишния Ю.К. от велинградското село Долна Дъбева. Снощи около 23.30ч. на улица във Велинград автопатрул засякъл лек автомобил «Опел». Униформените предприели действия за неговото спиране и проверка, като подали сигнал със светлинен и звуков сигнал.

Вместо да се подчини и спре шофьорът натиснал педала на газта. След около 200 метра спрял внезапно и побягнал,  като опитал да се скрие в лесопарк «Клептуза». Намеренията му обаче са осуетени бързо от преследващите го униформени и той бил задържан.

Оказало се, че това е Ю.К.-35г. от велинградското село Долна Дъбева. Мъжът не притежавал свидетелство за управление на МПС, а возилото му било с чужди регистрационни табели.

Срещу белгеца са образувани две бързи полицейски производства.