РЗИ Пазарджик информира за петнайсет потвърдени положителни проби за COVID-19 през последното денонощие. Седем от пробите са на мъже от град Пазарджик.

Двама от тях на 45 и 74 години са хоспитализирани в „СБАЛПФЗ-Пазарджик“.

Трима от мъжете на 31, 40 и 43 години са работници в пловдивска фирма „Лаки 131“ и са поставени на домашна изолация. Останалите двама на 45 и 75 години също са поставени на домашна изолация.

Мъж на 27 години от град Стрелча е хоспитализиран в МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Жена на 63 години от село Бъта е поставена на домашна изолация.

Мъж на дванайсет години от град Панагюрище, ученик в СУ „Нешо Бончев“ е поставен на домашна изолация. Предприемат се необходимите противоепидемични мерки.

Мъже от град Пещера са други двама положителни. Единият, на 51 години е хоспитализиран в „МБАЛ-Пазарджик“, а другият на 52 години е хоспитализиран в МБАЛ „Проф. Д. Ранев“.

От град Велинград са трима новооткрити.

Мъж на 74 години и жена на 68 години, ренгенов лаборант в „Диагностично консултативен център 1 Велинград“ ЕООД /ДКЦ „Здраве“/,  са хоспитализирани в „МБАЛ-Велинград“.  Мъж на 43 години е поставен на домашна изолация.

Починал е мъж на 74 години от град Пещера, хоспитализиран в УМБАЛ „Св. Георги“ град Пловдив. Мъжът е с придружаващи заболявания артериална хипертония, захарен диабет, хронично бъбречно заболяване.

РЗИ Пазарджик изказва съболезнования на близките на починалия.