До                                                

Медиите в Пазарджик                                           

 Копие до                                             

Зонален съвет на БФС – София

     ОТКРИТО ПИСМО                                    

от УС на ФК „Балкан”, с. Варвара, член на „А” РФГ – Пазарджик   

                                ГОСПОДА,              

С настоящото писмо искаме да изразим нашето възмущение от методите на работа на ОС на БФС в град Пазарджик, Съдийската комисия на тази централа, както и от отношението на нейният председател Спас Иванов към нашия отбор.     

Снощи, по време на дерби мача от 9-тия кръг на първенството в „А” РФГ – Пазарджик между домакините от Чико Бунара, село Бяга и нашият тим, в център на вниманието се превърна главният съдия от Стамболийски Станислав Апостолов, който с неадекватните си отсъждания на практика опорочи двубоя.

Същият съдия не бе на нивото, което трябва да има за такава дерби среща и с тенденциозните си решения на терена ощети ФК Балкан(Варвара). В отделна жалба до Съдийската комисия ние ще изложим подробно доводите си за нашите претенции. Сега бихме искали да обърнем вашето внимание върху отношението на така наречените ръководители на аматьорския футбол в областта. 

След края на мача поискахме обяснение от председателят на Съдийската комисия при ОС на БФС Асен Николов, който беше и делегат на срещата. Същият ни каза, че Станислав Апостолов е в момента топ-рефер на Пазарджишката колегия и той е бил единствения вариант да свири двубоя.

От тук всеки може да си направи извод КАКВИ КАДРИ  е обучила и произвела същата тази комисия щом този човек е безалтернативната съдийска фигура.  Припомняме, че преди година и половина Красимир Камберов подаде оставка като шеф на футболните съдии в Пазарджик и бе заменен от сегашния председател Асен Николов заради това, че не можа да се справи със същия проблем.

Явно обаче има и някаква друга причина и тя отвежда към върха на пирамидата – председателя на ОС на БФС Спас Иванов.Показателно е отношението на същия човек към нас, когато вчера след мача се обърнахме за позицията на същия след мача в Бяга. 

Той директно ни обяви: „Боли ме оная работа за вашите претенции”. За сведение ще поясним, че само първите 5 отбора в класирането на „А” РФГ – Пазарджик харчат в годишен план около 200 000 лв. за издръжка на отборите си. Като прибавим и останалите с по-скромни възможности се очертава една обща сума от близо 400 000 лв. за да съществува аматьорския футбол на ниво Четвърта лига в област Пазарджик.

Срещу това се оказва, че БФС няма годни съдии, които да се справят на ниво с дерби срещите между водещите отбори, а председателят на централата си позволява безпардонно и арогантно отношение към всеки, който си потърси правата.

Затова ние от ФК „Балкан”(Варвара) апелираме за:

1.   Оставка на председателят на ОС на БФС Спас Иванов;

2.  Във връзка с това, че председателя на ОС на БФС допуска чрез своите подчинени да се толерира поведението на Йордан Михайлов от ФК Чико Бунара, който цял мач се движи като диво прасе по терена и непрекъснато репликира съдиите и не получава никаква адекватна забележка от съответния главен рефер, обмисляме повече да не позволяваме пазарджишки съдии да свирят дербито с Чико Бунара. Те явно незнайно защо изпитват страх от г-н Михайлов и ако това наше искане ни бъде отказано, ФК Балкан(Варвара) повече няма да играе футболен мач с Чико Бунара, с. Бяга, по примера на ФК Величково, който вече декларира подобно нещо.


13.10.2020 г. с. Варвара, УС на ФК „Балкан”