„Днес даваме старт на втория етап от проекта за саниране на малки многофамилни жилищни сгради. С първия етап, който включва 13 сгради, сме готови на 90% и днес стартираме вторият етап от 21 жилищни сгради. Откриването на строителните дейности е задължителна публична процедура от стартирането на проекта.“, заяви кметът на Пазарджик Тодор Попов. Той отправи молба към живеещите в сградите, които ще се санират, както и към жителите на града да проявят търпение и разбиране за неудобствата, които са неизбежни при строително-монтажни дейности.

„Не може да отлагаме във времето строителството, но съм предупредил изпълнителите да се съобразяват с прогнозата за времето, особено когато отварят покривната част на сградата и ако има някакви проблеми, да спират работа, като преди това обезопасят всички открити пространства, за да може да няма неприятни емоции, и ако се случат подобни неща, отстраняването на щетите ще е за сметка на фирмата изпълнител”, обяви Тодор Попов. Той информира собствениците на жилища, че по проекта са включени само енергоефективни дейности и ако те имат желание да използват санирането за извършването на други строителни дейности, могат да се уговорят допълнително за това с фирмите изпълнители.

„Изборът на цветовете, с които ще се боядисат жилищните сгради, зависи изцяло от собствениците им.“, каза още кметът на Пазарджик.

„Всяка от фирмите има съответните срокове, в които трябва да завърши обекта. За тази сграда срокът е 58 дни, така че за Коледа трябва да сме готови и вие ще разберете по сметките, които ще плащате, че това е полезно.” С тези думи кметът се обърна към живущите на бул. „България” 14-16-18. „Искаше ми се целият булевард да можеше да бъде обновен, но собствениците в някои сгради не успяха да се сдружат. Нека пожелаем успех на начинанието и в края на годината да се поздравим със завършени жилищни блокове, които, първо – ще променят физическата среда и облика на района, второ – ще бъдат полезни за хората с оглед енергийните им разходи и не на последно място –  ще имат удължен срок за ползване”, каза още Тодор Попов.