РЗИ Пазарджик информира за 35 потвърдени положителни проби за COVID-19. Хоспитализирани са 9 от тях, останалите са поставени на домашна изолация.

Новозаразените са 24 жени и 11  мъже. Жените са на възраст от 21 до 81 години.

Мъжете са на възраст от 44 до 74 години.

Разпределени по населени места са както следва:

Жени – град Пазарджик – 8, от тях: една жена е хоспитализирана в „МБАЛ-Пазарджик“; новопотвърдена е директорът на училището в село Калугерово – ОбУ „Христо Ботев“;  помощник-възпитател в ДГ „Явор“ – извършва се епидемиологично проучване; възпитател в ДГ „Снежанка“  – ще бъдат връчени заповед за поставяне на група под карантина и предписание за предприемане на противоепидемични мерки.

От село Огняново – 1, хоспитализирана в Първо Вътрешно отделение на „МБАЛ-Пазарджик“; от село Паталеница – 1. От град Пещера – 4, една жена е хоспитализирана в МБАЛ „Хигия“; от град Велинград – 2, едната жена е учителка в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“; от село Сестримо – 1, от село Момина Клисура – 1; от село Ветрен дол – 1. От град Панагюрище – 1, от село Поибрене – 1, от село Попинци – 1, от село – Оборище – 1, от село Панагюрски колонии – 1.

Мъже – град Пазарджик – 5, трима от мъжете са хоспитализирани в „МБАЛ-Пазарджик“; от град Пещера – 4, един е хоспитализиран в МБАЛ „Хигия“; от град Сърница – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Здраве“ – Велинград; от град Белово – 1, хоспитализиран в МБАЛ „Пазарджик“.