Десет таблета, които ще се ползват за възпитаници на НУ“Михаил Каролиди“ в Пещера, бяха дарени днес от семейство, чието дете учи в училището.

Те пожелаха да останат анонимни, като подчертаха, че таблетите ще се ползват от деца, които нямат възможност да си купят подобни устройства. Точно толкова са децата, които се нуждаят от помагалото в школото.

Най-вероятно още от петък подаръкът ще влезе в експлоатация, тъй като се очаква поне в близките няколко седмици заради разрастващата се втора вълна на пандемията да се наложи децата отново да се обучават онлайн.

„Нашето дарение е много скромно, в сравнение с това направено от патрона на училището, но чувстваме като свой морален дълг да помогнем в трудния за всички ни момент“ – подчертаха съпругът и съпругата. „Нека и други хора, които имат желание да помагат, да направят своя благодарствен жест към учителите, без които и ние нямаше да можем да постигнем своите мечти. Не искаме да цитирате кои сме, мислехме, че съвсем тихо ще влезем в училището и ще оставим таблетите“. – допълниха те.

„Приемаме с радост това дарение и се надяваме, че то ще послужи като пример и за останалите хора в града. Ситуацията е тежка и трудна, но с малки стъпки всички заедно ще успеем да преодолеем и тази криза“. – заяви директорът на училището Петър Николов, който връчи и благодарствена грамота на семейството.