Големите хотели във Велинград няма да приемат посетители до 21 декември. Решението е взето от всеки от собствениците самостоятелно, на база на това, че ресторантите към хотелите са затворени за същия период.

Хотелиерите нямат голям избор, те или трябва да осигурят кетъринг на гостите си, което е почти невъзможно за Велинград или да позволят клиентите сами да си осигуряват прехраната за периода, в който им гостуват.

Има и такива, които ще приемат гости, но признават, че преди Рождество Христово в предишни години са имали почти пълни хотели само по време на уикендите.

Шефът на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите “Велинград и Западни Родопи” Златко Златанов, обясни, че не може да говори от името на колегите си, тъй като в момента е настанен в пловдивската „Пълмед“ с диагноза коронавирус.

Загубите за бранша ще бъдат сериозни, но хотелиерите се надяват на дните от 21 декември до след Нова година. Поне на този етап те приемат резервации за последната десетдневка на следващия месец и горещо вярват, че мерките наистина ще бъдат разхлабени.