Нова схема за събиране на пари измисли възрастен пазарджиклия. Човекът е на видима възраст между 75 и 80 г., а начинът за препитание се изразява в „таксуване“ на спиращите на безплатния паркинг на хипермаркет „Билла“. Снимката, която публикуваме и историята са разказани от пазарджиклийката Соня Димитрова.

„ВНИМАНИЕ, този човек повече от две седмици събира пари на паркинга зад Била на старата автогара без бариера без касов апарат, като кажа, че викам полиция тръгва да се крие и след десет минути започва отново да събира такса, кой колко даде!“ – пише Соня Димитрова.

От коментарите под поста става ясно, че някои от пазарджиклии с охота се разделят с левче или лев и двадесет, както прецени „таксуващият“, а други протестират срещу „незаконното му забогатяване“.

Темата набира скорост в социалните мрежи, а в същност показва, че хората не се променят. Каквито са били на младини, такива са и сега. Съвсем скоро наша читателка ни разказа как мъж на горе-долу същата възраст предредил опашка в аптеката.

Строените на два метра един от друг клиенти чинно чакали, а дядото дошъл, погледнал през прозореца и заявил, че в момента жена му пазарува и той трябва да и подаде чантата, за да си прибере покупките.

Макар с мърморене и неохота хората го пуснали да влезе, но се оказало, че той няма нищо общо с жената, която в момента си прибирала лекарствата. Миг след като тя се отдръпнала от гишето, хитрият дядо набутал рецептата и се снабдил с лекарства без да чака.