Ръководството на Мишлен остава един от водещите световни авторитети в областта на ресторантите и изисканите заведения. Въпреки че критериите на съдиите са строго пазена тайна, техниките, които те гледат, са добре известни – и добрата новина е, че много от тях лесно се възпроизвеждат у дома. Открийте най-добри съвети на foodpanda, за постигане на качество на готвене във вашата собствена кухня и да блеснете по време на празничните трапези, които предстоят.

  • Гответе със сезонни продукти-  Където и да сте, използването на съставки, които се събират през този месец, винаги има смисъл.
  • Купете месо от локални производители- Може да се наложи да похарчите малко повече, но месото от доброкачествен месар си заслужава.
  • Отглеждайте сами подправки– Нямате нужда от достъп до балкон или градина, за да отглеждате собствена храна. Поради тази причина много ресторанти със звезди Мишлен имат малки зеленчукови градини.
  • Гответе със сосове- В кулинарното училище студентите се обучават на пет класически френски соса, които формират основите на много други сосове и ястия. Те са бешамел, велуте, еспаньол, сос томат и холандес.
  • Използвайте масло- Тайната на страхотния вкус храна, достойна за звезда на Мишлен, е проста: използвайте почти неразумно количество масло в готвенето си. Тайната на перфектната пържола например е да добавите масло и клонче билка в тигана по средата на готвенето
  • Мариновайте всичко- Готвенето при ресторант със звезда Мишлен означава добавяне на вкус на всеки етап, дори преди да започнете да готвите. Не е необичайно да мариновате месо до два дни, за да омекотите и ароматизирате продуктите.
  • Фламбирайте- Фламбе се отнася до техниката, когато алкохол се добавя към горещ тиган, за да създаде избухване на пламъци, добавяйки богат вкус към ястието и някои театри в кухнята.
  • Експериментирайте- Един от критериите на Мишлен е креативността и прокарването на традиционните правила. Един пример е сладоледът с бекон на Heston Blumenthal (на снимката) – това е необичайно сдвояване на вкус, което работи.