Зимата наближава и е време за зимни спортове, които да разнообразят сивото ежедневие. Най-популярният зимен спорт у нас вероятно е карането на ски и много семейства вече са резервирали своите почивки на Боровец, Банско, Пампорово или по-малките зимни курорти у нас. Въпреки ситуацията с ковид, тези курорти продължават да приемат заявки за пълноценно прекарване на времето при взети всички необходими предпазни мерки за ограничаване разпространяването на вируса.

За да се възползвате от тези зимни спортове обаче трябва да сте екипирани с подходящи зимни спортни дрехи, тъй като въргалянето в снега без подходящи дрехи и обувки може да доведе до изстиване на крайниците и до разболяване. 

Едни от най-топлите зимни дрехи на пазара са изработени от мериносова вълна. Ескимосите, които живеят отвъд полярния кръг, разчитат на този материал, на който можете да разчитате и вие, ако желаете да прекарате зимата добре стоплени. Можете да намерите дрехи от меринос, произведени от компанията Smartwool. Друг вариант са технологично подобрените якета, които са идеални за професионални спортисти, защото са леки и тънки. Японският дизайнер на ежедневни облекла Uniqlo например е известен със своята технология за синтетични влакна. Но могат да се намерят и висококачествени ски панталони и ски якета за непрофесионалисти в лидл брошурата за следващата седмица. По този начин удоволствието от спорта е гарантирано.

Разбира се, прекарването на зимната ваканция на ски курорт, ползването на планинските лифтове и влекове, както и карането по ски пистите носи незабравими спомени и удоволствие, но не всички семейства са в състояние да отделят от бюджета си достатъчно, за да се възползват от тези предложения. 

Затова Ви предлагаме пет начина да се възползвате от зимното време и от ваканцията си, за да прекарате перфектното време в спорт на открито. 

Това ще бъде не само отличен начин да се раздвижите и да изгорите повече калории, но и да изведете приятелите или семейството си извън дома. Те са и идеален начин да замените фитнес тренировките и все пак да получите достатъчно натоварване на мускулите. 

Спускане с шейна 

От малки знаем колко е забавно едно такова спускане по стръмен склон. И това не е задължително спорт само за малките деца. Ако имате деца, можете да се спускате заедно с тях, но дори и да нямате, забавлението от спускането с приятели е гарантирано. И най-вече, разходката обратно нагоре по хълма ще натовари мускулите Ви достатъчно, без дори да забележите. 

Замеряне със снежни топки 

Отново прекрасни детски спомени, които могат да Ви върнат в детството и същевременно да Ви натоварят физически с прекрасна зимна тренировка, включваща бягане, навеждане, изхвърляне и по този начин да тренира цялото тяло. 

Бягане по снега 

Ако обичате да бягате, зимата не би трябвало да е сезон, който да Ви спре от интензивни тренировки. Разбира се, за такава тренировка Ви трябват стабилни и непропускащи обувки и подходящи дрехи, запазващи температурата на тялото ви, както и изчистен терен, който е подходящ за тичане.

Кънки 

Пързалянето с кънки на лед е спорт, който можете да практикувате дори и в големите градове, стига да има отворена ледена пързалка. Този зимен спорт Ви позволява не само да развиете добра координация и баланс, но и представлява чудесно кардио упражнение, с което ще горите калории, докато се забавлявате. 

Разходка в планината 

Въпреки че не звучи като труден спорт, такава разходка в зимни условия може да бъде изключително натоварваща тренировка. Човек, който не е подготвен достатъчно за нея и води заседнал начин на живот, не би могъл да я издържи. Този зимен спорт вероятно е най-натоварващият от всичките ни пет предложения, тъй като придвижването става в дебел и тежък сняг, който натоварва цялото тяло и изисква усилието на всички мускули. В допълнение, чистият в планински въздух съдейства за обогатяването с кислород на всички вътрешни органи и съдейства за укрепване на здравето и имунитета.

Тези няколко бюджетни предложения за зимни спортове са отличен начин да се забавлявате сред природата, дори и да не разполагате съд заделени средства за зимна почивка. Възползвайте се от тях, за да прекарате незабравимо време с приятелите или семейството си през предстоящата зима.