Заедно с представители на работещите на първа линия в борбата с COVID-19 – лекари, здравни работници, служители на полицията, пожарната, БЧК и РЗИ кметът на Пазарджик Тодор Попов даде старт на коледното настроение в областния град и запали светлините на градската елха. Заради пандемията събитието бе показано онлайн, вчера вечерта.

„Пандемията може да отложи празничните събирания, но не може да отмени коледното ни настроение. Длъжни сме да се съобразим с въведените  извънредни мерки, но продължавам да твърдя, че Коледа е най-светлият и най-хубавият празник за малки и големи. За това и тази година Пазарджик ще е един от най-красиво украсените градове в страната ни, за да създадем коледно настроение за нашите съграждани. Все пак Рождество Христово е символ на новото начало, на надеждата, които са много важни в условията на пандемия“, сподели кметът на Пазарджик Тодор Попов.

Заедно с кмета и областния управител на Пазарджик, на площад „Константин Величков“ бяха само представители на хората, работещи на първа линия в борбата с COVID – 19 – лекари, здравни работници, служители на полицията, пожарната, БЧК и РЗИ.
Коледното дърво, по традиция е поставено на площад „Константин Величков“ пред едноименния Драматично – куклен театър и е украсено с коледни играчки и лед светлини.