Кметът на Пазарджик Тодор Попов председателят на МСК Пазарджик Спортува Ренета Камберова наградиха поредните млади спортисти, спечелили държавни първенства. По традиция те получават грамота и парична премия.

„Искам да Ви поздравя за усилията, които сте положили, за труда, който сте положили да станете шампиони на такава сравнително крехка възраст. Това е атестат за самите Вас като едни правилно ориентирани млади хора, атестат за вашите родители, за вашите треньори и за всички, които Ви подкрепят.

Това е добър атестат и за нас като община, защото ние се стремим по всякакъв начин тук да създаваме шампиони, да ви помагаме, да помагаме на клубовете, в които тренирате, на вашите треньори, да подобряваме спортните бази, да създаваме самочувствие на вас и на града ни. По този начин създаваме и правилния манталитет. Аз искам ние да сме град от успяващи хора, хора с манталитет на победители, които имат самочувствието да заявят своите амбиции и което е по-важното – да ги постигнат“, заяви кметът Тодор Попов пред младите спортисти, пожънали успехи на състезания.

Пред тях и треньорите им кметът сподели плановете на Община Пазарджик във връзка с обновяването на спортната инфраструктура, за предстоящите в рамките на тази и на следващата година ремонти на спортните зали в Зоната на здравето и в Спортното училище, както и за ремонта на зала „Хебър“. До края на годината ще бъде обявена и обществена поръчка за открития басейн. Кметът Тодор Попов пожела на наградените да продължават да печелят нови победи в спорта и да посрещнат здрави предстоящите хубави празници.

„Искам да продължавате все така, за да имаме още поводи за гордост. Спортът дава сили и способности, които ще ви помагат и в тежките моменти в живота. За да завоюваш победа, в каквото и да е било, се иска труд, усилия и качества.

Теодор Петров

И вие сте ги показали, за което Ви поздравявам. Като се работи правилно, като имаме подкрепа от Спортното училище и от треньорите, като имаме добра школа, рано или късно излизат от нея добри състезатели. За мен е важно да станете добри състезатели, но още по-важно е да станете добри хора, а спортист лош няма, защото това е човек, който е възпитаван да има амбиция, да бъде борбен, да се стреми към победа – а това са важни качества и съм убеден, че през годините ще имаме поводи да се гордеем с вас“.

С тези думи кметът на Пазарджик Тодор Попов пожела на спортистите и техните треньори да имат весели Коледни празници и да посрещнат с нови успехи идната 2021 година.

Цветейоана Пейчева

Радина Сербезова
Николай Зочин
Михаела Стефанова
Мартина Тряскова
Мария Малинова
Лили Михайлова
Красимира Кендерова
Катлийн Георгиева
Ива Кандарджиева
Георги Итов
Габриел Петров
Веселин Чавдаров