До края на тази високосна година остават 18 дни. Със сигурност всеки от нас иска час по-скоро 2020 г. да свърши и да идва следващата, която носи нова надежда и енергия. Но няма как да прескочим тези 18 дни и заради това бъдете предпазливи. Има защо.

В планът на прогнозата трябва да кажем, че нещата ще стават все по-трудни и предстоящото затъмнение идва с енергията на смъртта, а това означава, че трябва да бъдем предпазливи.

Всеки от нас трябва да има три цели – опазване на тялото, опазване на психиката и да се пазим, да не умрем преждевременно, всичко друго би било безмислено, ако не се изпълнят тези три цели, казва астроложката Байба Стурите.

Да спасим света е хубаво, но без тези три цели това няма как да го направим. Трябва да съхраним вътрешния си баланс.

Нужно е да сме подготвени за глобалната енергия, която ще променя своята форма. Тя може да доведе до нови болести, катастрофи, катаклизми, поглеждайки напред в астрокартата виждаме задействането на знаците Скорпион и Телец, което означава, че на 14 декември и Венера, Меркурий, Луната и Слънцето ще ни въздействат в знака на Скорпиона.

Проблемите, които сега имаме защото затъмнението действа и две седмици назад, ще се запазят, Скорпионът е знак на трансформацията, на грубата и жестока енергия, която действа и подмолно, това състояние, което ще дойде е върхът на айсберга, а под водата ще са проблемите, които ще ни връхлетят. Те ще дойдат като последствие.

Ще се обострят конфликти в личен и световен план, и трябва да бъдем много внимателни, в личен план предстои изясняване на много отношения. Почти във всеки дом ще тече дискусията кой е крив и кой е прав, до такава степен, че проблемите ще бъдат много грозно проявени и се постарайте буквално да не убиете своя партньор в пристъп на агресия.

Това касае и обществените отношения в широк смисъл. Агресията ще достигне своя пик на 14 декември, но това не е всичко предстоят арести и убийства, защото Скорпионът е свързан и с това, но ще има и справедливи наказания.

Трябва да завършим годината с намерен път към себе си – това касае животът, здравето, парите, роднините, за да започнете на чисто в личен план. Направете всичко първо в личен план, не се бунтувайте срещу правителствата, защото правда и справедливост няма да има в света до март следващата година. Вашият бунт в обществен план до тогава ще бъде „буря в чаша вода“.

Планетата на справедливостта Юпитер ще се съедини със Сатурн – кармичната справедливост, на 21 декември. Но тя няма да въздаде нито правда, нито справедливост, до такава степен, че хората вече ще започнат да си мислят, че Бог е изоставил нашия свят, но това не е така, защото Бог няма да се намесва, а ще ни остави сами да решим своите междуличностни и общностни проблеми.

Божествените закони ще се слеят с човешките и вероятно Бог ни се смее, защото неговата справедливост ще властва на земята през следващата година, но в момента ние сме оставени на собствената си справедливост.

Най-важното е да се постараем да не храним агресията, защото тази енергия не трябва да се проявява, защото това ще доведе и до агресия от страна на самата планета – земетресения, урагани, стихии и катастрофи, масови загуби. Ако агресията у хората е голяма това ще е резултатът. Това зависи от всеки от нас, дали агресията в света ще бъде много.

Хората, които злоупотребяват със своята власт ще бъдат наказани, но не от нас, ние нямаме това право. Това ще стори Сатурн, закрилникът на кармата. Хората нямат право да се месят в това, което не зависи от тях.

Важно е да разберем и какъв е смисълт на нашия живот?

Човек трябва да разбере, че трябва да се концентрира върху себе си. Ще бъдем свидетели на това, какъв е глобалният план за човечеството, това ще стане ясно през следващата година. Имайте предвид, че е важно да съхраним отношенията ако те са положителни и съзидателни, в противен случай очаквайте взрив.

Ако наблюдаваме световната ситуация коронавирусът ще продължи да ни тормози и през 2121 г., но трябва да внимаваме сами за своето здраве, още пет месеца и всичко ще се успокои.

Хората трудно приемат наложените ограничения и това също създава агресия, никой не обича да му се казва, какво да прави и кога да пътува, но сега трябва да се смирим.

Всичко това води до развитие на съзнанието и еволюция, това не е наказание, а пореден урок за хората. Точно тези събития ни карат да се променяме. Ако животът на един човек се изразява само в това да лежи на шезлонг край басейна, той никога няма да поиска да промени това, но когато обстоятелствата те притискат и те карат да си биеш главата в стената, това неминуемо ще доведе и до последващо решение.

Това е ситуация, която отново ни казва – твоят живот е на първо място, направи така, че да го запазиш и да запазиш живота на околните.

Заедно с това има много силна енергия, заряд и ако ние го приемаме негативно трябва да потърсим баланса – никога нещата не са само черни, значи има и положителна енергия, която трябва да използваме за да продължим нататък.

Всички хора имат проблеми и не трябва да ги пренасяме на останалите, просто трябва да извървим пътя си до края заедно с всички, не е леко, но в края на пътя, когато Скорпионът доведе всичко до пепелища, ние като Феникс ще излетим от пепелта.

Това трябва да се случи в света и във всеки индивидуално. Да продължим да летим нататък.

Предстои голямото почистване в неадекватното поведение на хората, в неадекватното поведение на политиците, всички вече сме на предела, но е сигурно, че нещата се променят за добро.

Заради това съхранете своето вътрешно спокойствие, не правете безмислени жертви и направете така, че на вас да ви е добре, така и на другите ще им бъде добре с вас.