От 14 до 23 декември Сдружение „Сърце за България“ поема финансирането на топъл обяд за персонала на Спешно отделение в МБАЛ – Пазарджик и Центъра за спешна медицинска помощ в Пазарджик.

Както вече ви информирахме предишната седмица стартира инициатива „Подкрепи медиците от първа линия“, чрез която се осигурява топъл обяд за лекари, медсестри, санитари и водачи на линейка на първа линия в Пазарджик.

Създателят на Сдружение „Сърце за България“ Гордън Мерк и съпругата му Венета са сред първите, които откликват на идеята и с радост се включват в начинанието.

„Призоваваме и други хора с възможности да се включат, защото в момента помощта е важна, апелира Гордън Мерк. Той допълни, че се работи много коректно и се получава едно хубаво дело. Намерихме още една жена, която ще плати обяд за още един ден, но целта ни е да осигуряваме ежедневно „Подкрепи медиците“ – допълва той.

„Собственикът на „Ла Форчета“ е готов да помага пак без печалба, той помагаше на полицейските патрули на КПП-тата през пролетта, но ако насърчаваме хората, може би ще съберем още съмишленици,“ допълва Гордън Мерк.

„Санитарите, шофьорите и мадецинските сестри в Спешна помощ се нуждаят от тази подкрепа като оставим настрана и това, че те от работа понякога не намират време да се хранят.“

„Други хора казват, че държавата трябва да прави това, моето разбиране е че не трябва само да чакаме държавата, а да правим и ние нещо добро за хората на първа линия, човешко е да се помага и то в моменти като този, когато хората трябва да бъдат обединени.“ – казва още Гордън Мерк.

Преди Коледа по традиция „Сърце за България“ осигурява дърва за огрев на възрастни хора и хора в неравностойно положение.