Семейство Георгиеви от село Капитан Димитриево остава без дом, след като пожар изпепели къщата им в петък, 10 декември. От местното кметство призовават всеки, който желае, да помогне с финансови средства на бедстващите, съобщи bTV.

Снимки: Ася Гочева

„95% всичко изгоря! Спестявания вътре, дрехи… всичко! Ние бяхме на работа. Като се прибрахме – ето така, както сме, така останахме“, споделят Илиян Георгиев и съпругата му Недялка.

Съседи спасяват 79-годишния баща на Илиян Георгиев, докато синът е в командировка в Банско. Нещастието се случва непосредствено след тежко COVID боледуване, при което Илиян Георгиев е в болница на командно дишане. В петък е бил първият му работен ден. Тогава се подпалва и къщата.

Хората от Капитан Димитриево дружно се опитват да помогнат на бедстващите, като разчистват безвъзмездно изпепелените останки, но средствата за нов покрив не достигат.

Кметът на селото Владимир Петров призовава: „Апелът ми е такъв – който може да помогне с някакви средства, макар и минимални.“ В социалните мрежи приятели на семейство Георгиеви разпространиха призив за помощ:

„Скъпи приятели, на 11.12.2020г. на семейството на Илиян Георгиев от с. Капитан Димитриево, обл. Пазарджик ,след възникнал пожар, изгоря единственото им жилище. Призовавам всички хора с добри сърца да помогнат, с каквато финансова възможност имат, за да може в най- кратки срокове да се възстановят щетите и да може семейството да има къде да живее в зимните дни, които предстоят. Благодаря от тяхно име, ако нямате възможност, моля споделете. Аз вярвам, че доброто все още съществува!!!
Банкова сметка:ОББ BG91UBBS80021054055910 Илиян Георгиев Георгиев„.