Лапландското село на Дядо Коледа в Северния полярен кръг е магнит за хиляди туристи по това време на година и обикновено е оживено от детска глъч на семейставата, които водят децата си. Пандемията от COVID-19 обаче, сега спря така чаканата визита в северните ширини. Тези, които все пак дойдоха да видят Дядо Коледа в неговата резиденция, бяха посрещнати зад екран от плексиглас.

Въпреки трудностите от 2020 г., Дядо Коледа предаде коледно послание, опитвайки се да успокои разтревожените деца и техните семейства, че подготовката за Коледа върви много добре по план и призова хората да бъдат по-добри. 

Хиляди хора от цял ​​свят се отправят към Рованиеми в Лапландия, Северна Финландия, за да посетят Дядо Коледа и елените му, преди те да тръгнат да обикалят света на околосветското си пътешествие. Но тази година посетителите в дома на Дядо Коледа признаха разликата, тъй като тя беше много по-тиха в сравнение с миналите години.

Работниците в пощата в селото на Дядо Коледа получиха писма от посетителите и хиляди деца от цял ​​свят, включително от онези, които не можаха да направят жадуваното пътуване тази година.

Дядо Коледа ще започне пътуването си на 23 декември от 19.00 от Рованиеми във финландската Лапландия, за да достави подаръци на всички деца по света!

Вместо събитие на живо, можете да следите онлайн как Дядо Коледа се подготвя за годишното си пътуване с помощта на своите нетърпеливи приятели елфи. 

Гледайте го на живо 23.12. в 19.00 (UTC +2) на Facebook-LIVE на Посетете Facebook страницата на Рованиеми:  https://www.facebook.com/visitrovaniemi/  и на живо:  www.visitrovaniemi.fi/watch-live

Дядо Коледа с радост приветства всички посетители от близо и далеч, за да се срещнат с него в село Дядо Коледа всеки ден от годината!