Служители на сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик разкриха мини оранжерия за отглеждане и последваща обработка на канабис.

Реализацията е проведена вчера в хода на полицейска операция по противодействие на производството и разпространението на наркотици в областния град.

Екипи от сектора атакували апартамент, намиращ се на един от централните булеварди в Пазарджик. Негов обитател бил неизвестният на полицията И.П.-34 г. от областния град. Вътре полицаите открили помещение обособено за отглеждане на канабис. Имало уреди за контрол на влажността, на температурата, въздуховоди, аспиратори, лампи, торове, електронна везна.

Открито е едно растение в саксия с височина около 1.3 метра. В пликове с различни разфасовки криминалистите намерили и суха зелена маса от глави и съцветия с общо тегло около 393 грама.

Цялата открита дрога и оборудване са иззети, а И.П. е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата, води се досъдебно производство.