Какво се случва сега в света и накъде се отправяме? През 2021 г. се сменя Епохата на Рибите с Епохата на Водолея. Енергията на новото вече се чувства осезаемо, но Епохата на Водолея няма да настъпи в един конкретен ден, това ще стане в продължение на няколко и то немалко години, казва ведическия нумеролог Байба Сурите. Наистина епохата се сменя, но енергията се чувства от много време насам и хората са съпричастни към това, като говорим за общото влияние, то се чувства от 2012 г. насам. Хората трябва да се подготвят за тази нова енергия и да я приемат. Още четири години ние ще се синхронизираме с новото време.

В последните девет години трансформацията се ускори и сигурно ви се струва, че времето просто лети. Всичко се преустройва, но това ще отнеме време. Положителното влияние ще се усети само, ако вие самите искате да сте открити и да премете новата енергия, чрез съзнанието и тялото си. Иначе това е невъзможно. Енергийната ни система постепенно се пренастройва към новата епоха. Нищо специално не трябва да правите, просто трябва да приемете, че това се случва с нас. И всичко ще се случи съвсем естествено.

Възможно е да усещате проблеми със своето здраве, но това е просто пречистване. Сами ще установите, че ако позволите на съзнанието си да приеме промените, ще започнете да ги осъзнавате и да ги разбирате. Водолеят е стихията на въздуха, така че промените са буквално във всяка глътка въздух, която поемаме. Ерата на Водолея се управлява от Сатурн.

Все повече ще чувстваме енергията на тази планета, ако миналата година е била трудна за вас, сегашната ще бъде лека и вие ще можете да постигнете всичко.

Идва епохата на Възраждането и епохата на съвсем нови порядки, на телепатията, на ясночуването, ясновиждането. Ще има такива хора, които съвсем естествено ще установят, че притежават тези дарби, но напрактика те са ги заслужили със своето поведение и начин на живот.

Не настъпва краят на света, настъпва времето, в което трява да направим своя избор. Ако не се променяме, ще загубим своя физически живот или ще останем в настоящето, но ще се усещаме не на място. Ерата на Водолея не е свързана с водата, а с въздуха, Ерата на Рибите беше свързана с водата, ето защо сега ние вече ще говорим буквално за енергия, която получаваме от въздуха.

Сред нас все още витае енергия на илюзията и откровените лъжи, това е наследството от миналото, което трябва да бъде преодоляно. Част от това е религията, която казва кой на какво принадлежи, какво трябва да се прави и последиците, ако не изпълняваш техните предписания. Всичко това се базира на страх и ако не спазваш порядките отиваш в Ада.

Именно религиите говорят за Апокалипсис, който сега настъпва. Това е гръцка дума, която означава – разобличение. Де факто сега настъпва моментът на разобличението на религиите. Разкрива се истината, че човек не очаква края на света. Просто настъпва краят на епохата на илюзиите. Краят на заблудите и моментът на истината.

Отварят се очите на всички, като това няма да стане за миг, а в продължение на много време. Постепенно в следващите четири години, ние ще проумяваме истината и фактът, че всичко се променя.

Дори и времето, с което сме свикнали. Зимата е без сняг, пролетта настъпва с летни жеги. Това е един от белезите за новата Ера на Водолея. В новата епоха ще ни управляват Сатурн и Уран, идва времето на бунтовниците и времето на хората, които няма да се примиряват с несправедливостите.

Правилата на старата епоха вече няма да бъдат валидни, в нито един план от нашия живот. Човек сам трябва да избере как иска да живее, а след това да подреди нещата си така, както ги иска. Той вече ще живее по собствени правила, макар да изглежда, че ще настъпи хаос, това не е така. Това ще бъде едно общо пренареждане на приоритетите.

Хората ще започнат насериозно да вземат знаците свише, ще бъдат все по-далеч от отделните религии, които вече навлизат в период на отмиране и ще се оформи постепенно общо вярване, което ще бъде валидно за всички.

През последните години хората започват да се чувстват недоволни, ако някой им налага какво да правят, те искат да бъдат свободни и не желаят чужди авторитети. Лидерските времена отминаха, сега всеки иска и ще бъде способен да бъде лидер в собствения си живот.

Всеки вече е зависим от машините – телефоните, компютрите, телевизорите, колите, самолетите, домашната техника. Те ще се развиват с много висока скорост през новата епоха.

Технологиите ще се развиват така бързо, че животът ни ще става все по-лесен и макар че много се страхуват от това, няма нищо страшно. Това е положително, защото се базира на човешкото съзнание и неговата безграничност.

Другата добра новина е, че хората ще се откажат от много вредни навици – пиене, наркотици и пушене. Ако до момента сте ги ползвали за да се отделите от действителността, то сега това няма да ви се налага, защото ще намерите смисъла на живота, а всички тези субстанции ви отнемат от времето за живот.

Свидетели сме и на това, че сега умират много хора, това се случва в резултат на невъзможността на тялото да издържи новата енергия, през следващата епоха целта ни ще бъде да увеличим продължителността на живота си, да останем млади и здрави максимално дълго време, като развиваме своите таланти, като правим това, което ни е приятно.

Ето защо човек трябва да бъде осъзнат, трябва да подпомага своето развитие, да търси просветление и да търси радостта от настъпващия период. Всеки носи кръста си, но това не означава да страда, а да живее леко, да крачи уверено напред, без да дава жертви и да носи тежести, както му вменяват религиите.

В Епохата на Рибите религията дава две възможности – да си жертва или спасител. И след като е ясно, че Спасителят е само един, за всички останали, остава вариантът да бъдат жертви. И така голяма част от хората в продължение на 2020 години са изживявали своите земни дни като жертви.

В Епохата на Водолея няма нито жертви, нито Спасители. Има единомишленици, които вървят заедно и такива, които не са на тази вълна. Сега хората, които ви говорят по този начин приличат на „бели врани“, но те не са малко, а в продължение на следващите четири години ще станат основната част от общността, а привържениците на съзнанието на Епохата на Рибите ще се превърнат в „черните овце“ на стадото.

Ако те не поискат да се променят, предстоящият Златен век на тях ще им изглежда като Страшния съд, в лошия смисъл на думата, а новата енергия ще ги прекършва.

И така, какво все пак ни очаква? Нови правила. Ускорено време и ускорена карма.

Вероятно знаете, че кармата е причинно – следствената връзка между действията ни. Кармата може да бъде добра или негативна. За добрите дела ни награждават, за лошите ни наказват. Сега много по-лесно сами ще утановяваме, че възмездието на нашите негативни действия се появява много бързо.

Основното правило, което се изменя е, че ако смятате, че правите поискано добро, то може да се окаже лошо и да бъдете наказани. В тази точка влиза и благотворителността или опитите да спасите изпаднал в нужда човек, например: Ако видите паднал човек в ямата не го вадете, защото той е паднал там, за да намери начин да излезе сам от ямата. Така вие в желанието си да направите добро ставате виновен затова, че му пречите. И вместо похвала, получавате наказание. На базата на собствения си опит, всеки от нас трябва да прецени кога трябва да помага и кога – не.

Има много подобни примери, като този, когото вече прочетохте. И много дискусии във връзка с тях. Например дали да даваме милостиня, на човек, който твърди, че няма пари за хляб, а с подаянието си купува ракия? А след това тя го убива. Дали това е помощ? Награда ли ще получим, или наказание в резултат на това действие?

Възможно ли е човек да бъде абсолютно пасивен? Да не предприема нищо? Не. Но трябва много внимателно да премисли дали иска да помогне и какъв ще бъде резултатът от тази помощ. Кармата ни изпитва по стотици пъти, докато не си научим уроците. Ето защо бъдете много по-разсъдливи в новото време.

Контролирайте себе си, защото и действието, и бездействието поражда карма. Ако в предишните времена кармата е овъзмездявала наследниците на прегрешилия, в момента тя директно ни наказва, понякога само часове след като сме сгрешили, а понякога и минути, след като сме направили нещо хубаво.

Ускорената карма е резултат от ускореното време. Това е реалността. Ако правилно се предвижваш в момента, много бързо получаваш и положителен резултат. Ако грешиш, моментално разбираш грешката си. Кармата постоянно ни проверява, дори и когато сте абсолютно сигурни, че вече знаете урока си.

Сега работи правилото, че ако тръгнете по един път и смятате, че всичко е леко и вървите по правилния път, изведнъж се озовавате на друг път и се появяват препятствия. Но не се бойте, това което е пред вас е път без прегради, вие сте свободни да се местите, но кармата ще ви изпитва и ако сте си научили уроците, вие винаги ще бъдете на точния път, в точното време и на точното място.

Ако нещо не ви се получава в днешното време, значи вие сте на своя път, но някъде грешите. Няма универсално място за вас, истината е, че в момента вие търсите своето място. Също така денонощието вече не ви достига, за да свършите всичко, което искате и сте планували за един ден. В момента дори докато спите вие трупате опит.

Има сънища, които са реални като действителност и по време на тези сънища вие също сте в ръцете на кармата, тя отново ви изпитва. Или ви обучава, как да работите със своите страхове, как да получите позитивна енергия, как да проумеете дадена ситуация. Трябва да тълкувате и интерпретирате внимателно своите сънища.

Възможно е в сънищата си да видите и свои минали прераждания, моменти от тях, в които сте грешили и сте на път да повторите грешката си в настоящия живот. Кармата работи с вас и в съня ви. Все едно имаме някакъв индивидуален интернет, който ни свързва с нея.

Има още много посоки, в които можем да кажем, че има промяна в проявата на кармата спрямо нас.

Има хора, които не вярват в кармата, защото не вярват и в прераждането. Те смятат, че човек се ражда само веднъж на света и съответно няма как да има карма, която да го овъзмездява за миналото му.

Много е сложно да се обясни без кармата, това, което се случва на всеки човек. Според ведическата система, хората се прераждат, според християнството – не. Но нека не забравяме, че в ранното християнство се е приемало прераждането, то е било отменено от отците на църквата, когато влязло в противоречие с техните проповеди.

При културите, където има усещане за прераждане, също им минуси. Това демотивира хората да работят сега, те отлагат труда за душевното си развитие за другия живот.

Всичко, което касае нашите духовни ценности се пренасят от живот в живот, тази информация не изчезва от нашето енергийно поле. Това е единственото, което можем да вземем със себе си в следващото прераждане. Понякога само за ден можем да научим толкова, че да изживеем много по-успешно следващия си живот. Това се отнася и до нашите таланти, ако сега развивате своите умения в писането, рисуването, мъдруването, спортуването, имаме голям шанс в следващия си живот да бъдем много по-осъзнати. Да започнем от много по-висока точка. Заради това обучението ни трябва да продължи до последния ни дъх. Ето защо съхранявайте своето физическо тяло, защото това е инструментът ви за предвижване от точка А до точка Б. Грижата за тялото е една от вашите кармични задачи и вие трябва да останете в него възможно най-дълго време.

Превод от руски език, източник: https://www.vedmir.com/knigi