Повечето жени, които са на около 30 години, вижат тук-там по няколко сиви косъма в косите си, но когато навлязат в 50-те, около половината от косите на главата им стават сиви. Подобно на бръчките, сребърните кичури са част от стареенето. И няма нищо лошо в това. Коафьорът Джак Мартин също твърдо вярва, че всяка възраст има своя чар.

През последните няколко години той има мисия да докаже, че сивото никога не излиза от мода. Мартин е разработил техника, която позволява на клиентките му постепенно да изхвърлят боята.

 Той също така публикува снимки „преди и след“ на тези трансформации, за да покаже, че не изглеждат лоши. 

Вижте сами.

Мартин обяснява в профила си в Instagram, че процесът започва с използване на цветен екстрактор за премахване на останалите изкуствени цветове. Докато запазва сивите корени, той избелва останалата част от косата, за да я подготви за новия цвят.

След това идва решаващата част. Мартин създава новия цвят върху естествената сива основа на косата. Клиентите дори трябва да влязат с израснали корени от три до четири сантиметра, за да може той да анализира естественото оцветяване на косата им. След това той пресъздава модела върху цялата прическа.

„Някои клиентки имат комбинацията от „сол и черен пипер“ най-вече на челото и слепоочията, а отзад цветът на косата е по-тъмен, така че следвам това и добавям малко тъмнина към него“, казва Мартин пред Allure . И точно така, около два часа по-късно, жените напускат салона му, наслаждавайки се на комбинацията от естествения си оттенък.

Фризьорът живее и работи в Лос Анджелис, негови клиентки са били Шарън Озбърн, Джейн Фонда и други известни дами.

Той разказва пред Insider, че блокирането от коронавируса е довело до това, че още повече жени по света са решили да станат сивокоси и естествени.