Националната асоциация на ресурсните учители в България, връчи близо седем хиляди лева на сина на Стоян Павлов – Димитър. Това се случи в деня, в който бяха отбелязани 40 дни от загубата на нашия незабравим колега и приятел, съобщиха от НАРУ. Със средствата се учреди стипендия за неговия син, с когото днес се срещнахме на работното място на баща му в РЦПППО-Пазарджик.

НАРУ изказва благодарност на всички, които се включиха в нашия призив за подкрепа. Всички ние ще продължим да подкрепяме Митко и сме уверени в неговите успехи, за което баща му щеше да е много щастлив.

Бих искал да изкажа благодарността си към всички, които решихте да организирате тази стипендия, от мое име и от името на семейството ми искам да Ви кажа – благодаря! – написа във Фейсбук Димитър Павлов. Както споменах на Вашите колеги, които присъстваха на връчването на сертификата днес – аз бих казал колко аз и семейството ми оценяваме, и колко сме благодарни за този жест на чиста добрина, но отново не би било достатъчно.

Може за Вас да не е голяма работа – да мислите, че е най-малкото, което бихте могли да направите. Може други да са се включили от чувство за дълг, обществен или към баща ми. Може да е нещо друго; независимо какви са причините, искам да знаете, че дори вашите действия да не значат много за Вас, за мен и за майка ми означават, че можем да се радваме на привилегия, на която малцина от хората в подобна ситуация могат да се радват.

Тази привилегия е на първо място, способността да продължим живота си както преди, със спокойствие и стремеж към мечтите си, и на второ място – привилерията да сме заобградени от истински добри и сърдечни хора, които действат не от задължение, а от любов.

Макар че описах горе, защо смятам, че едното „благодаря“ не е достатъчно, все пак го казвам още веднъж, оценявам жеста Ви изключително много и ако може да Ви помоля за едно последно нещо, като че ли всичко, което направихте не е достатъчно, то бих Ви помолил да запомните баща ми с доброто, а не с трагедията.

Сигурен съм, че би бил трогнат от действията Ви, както и че не би искал някой да тъгува за него. Ако трябва да се сещате за него, сещайте се за излъчването и смеха му, за китарата и хумора, за песните и сърцето. Още веднъж, оценявам всичко и Ви благодаря! – завършва вълнуващото си послание Димитър.

Кампанията за набиране на средства за стипендията на Димитър Павлов продължава до края на тази година, допълват от Националната асоциация на ресурсните учители.