46-годишен мъж от град Панагюрище, който е приет в следобедните часове на 13-ти януари в Спешно отделение  на МБАЛ-Пазарджик  след побой, е настанен в Хирургично отделение.

„Състоянието на пациента е стабилно. Приет е с комоцио и временна загуба на съзнание. Твърди, че няма спомен какво му се е  случило. Няма опасност за живота му. Без неврологична симптоматика, контактен и адекватен. Ориентира се  за време, място и самоличност. Няма сериозни увреждания, а само повърхностни наравявания“, съобщи началникът на  отделението  по Неврохирургия д-р  Светломир Петров. Той уточни, че при направените  изследвания-скенер на главен мозък, рентгенова снимка на гръден кош и ехография на корем, не са открити травматични промени, които да налагат някакви интервенции.  

Очаква се скоро 46-годишният мъж  да бъде изписан за домашно лечение.

Междувременно стана ясно, че Районна прокуратура – Пазарджик наблюдава две досъдебни производства за нанесен побой на мъж в гр. Панагюрище и за притежаване на незаконно оръжие и боеприпаси.

 Припомняме, че вчера – 13 януари 2021 г., около 17 ч., е бил подаден сигнал от лекари в МБАЛ – Пазарджик за приет в Спешното отделение 46-годишен мъж от гр. Панагюрище. Той бил с наранявания, които по първоначални данни са му били нанесени в резултат на побой. За изясняване на случая незабавно били ангажирани служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОД на МВР – Пазарджик, както и от  РУ – Панагюрище и РУ – Пазарджик. По време на разследването е установено, че на 13 януари 2021 г., в гр. Панагюрище, пострадалият бил нападнат от няколко мъже, които му нанесли побой.

По случая са образувани две досъдебни производства, наблюдавани от Районна прокуратура – Пазарджик. Първото е за нанасяне на средна телесна повреда – престъпление по чл. 129 ал. 2 вр. ал. 1 от НК, а второто – за незаконно притежание на огнестрелно оръжие без надлежно разрешение – престъпление по чл. 339 ал. 1 от НК.

За 24 часа по Закона за МВР са задържани трима мъже – на 35 г., на 39 г., и на 52 г.  При извършени действия по разследването у 35-годишния мъж е бил открит незаконно притежаван боен пистолет „Браунинг“ с боеприпаси.

По делото са извършени  оглед на местопроизшествие, претърсване, разпит на свидетели и са назначени оперативно- издирвателни мероприятия.