Първият месец от годината е подходящ за правене на планове. Освен къде ще прекарате лятната си почивка, можете да промените и дворното пространство. Сега е моментът да се възползвате от различни разпродажби и да си купите хамак, люлка или друго приспособление за летните жеги.

Ако разполагате с двор, в който сте отделили място за отдих, бихте могли да си отделите време, за да решите къде да бъдат цветните лехи, каква да бъде площта на затревяването и пътеките.

Напоследък много хора избират да превърнат двора си в приказно кътче. Като визуално разделят двора от останалата част с т.нар. Лунна врата.

За тези, които нямат представа какво е Лунна порта, това е кръгъл отвор в градинска стена, който действа като пешеходен проход и традиционен архитектурен елемент в китайските градини.

Лунните порти имат много различни духовни значения, като всяко парче плочки на портата и за формата ѝ имат за цел да носят благополучие на обитателите на дома. 

Ако имате време и желание можете сами да си изградите подобна врата на изобилието. Вижте как са сторили това различни хора по света.

Помислете и къде да поставите хамака си. Не винаги разполагаме с подходящо дърво, но пък можете да си направите сами стойка за него.

Ако в градината ви има голямо и хубаво дърво, което ви пази сянка, най-доброто място за отмора е под него. Ами направете си пейка.

Перголата е прекрасен начин да събирате сланчеви лъчи от ранна пролет до късна есен в градината.

И не на последно място – грижата за природата е задължение на всеки човек. Научете малките, че това става лесно, като изработите контейнери за разделно сметосъбиране. Дори по селата те вече са факт, но можете да поставите и в двора. Така в двора няма да се търкалят шишета от бира или кофички от мляко.

Ако пространството позволява, можете да изградите кът за игри и четене на двора. Подрастващите обичат тези места, където необезпокоявани от възрастните могат да се занимават с любимите си дейности.