„Калин Вельов е пич и модерните български политици трябва да изглеждат като него!“ – разказва за срещата с хората на културата в Пазарджик, Илиян Кузманов (домакин на срещата), основател на Фондация Арт Ангел.

„Когато седнеш на маса, изпиеш едно уиски, поговориш си човешки с хората за техните проблеми, дадеш приятелски съвет, оставиш си телефона да ти звънат, като имат нужда, уредиш си лична среща с тях, за да им помогнеш, приемеш проблемите им присърце, това означава да си пич, не политик. Защото Калин, както и аз дълго време сме били навън, живели, учили, а там политиците са слуги на народа, не управленци. А за нас, хората прекарали много време навън, управленците, властимащите ни са някак си противни. Повярвайте ми, ако искаме България да е част от модерния свят, такива хора ни трябват, защото другите, управленците не са добре дошли, гледа се с много лошо око натам накъдето сме се запътили. Ние хората, които сме видели как живеят хората навън искаме слуги, обществени служители, такива които служат на обществото, които са на земята, до нас, близко. Простичко казано – за мен Калин е Голям пич, с когото би ми било кеф да изпия не едно уиски!“

Калин Вельов, на 19.01.21 проведе среща с творците в Пазарджик за да разбере, какви са техните проблеми. Срещата се проведе в ограничен кръг, при спазване на всички противоепидимични мерки.

В разговора се включиха представители на гилдиите на писателите, художниците и артистите. Определено Калин със своята харизма успя да накара хората да споделят проблемите си и пое лични ангажименти да им помогне, както може, демонстрирайки един нов тип политици показващи се на българският политически небосклон.