Лекарите от Инфекциозно отделение на МБАЛ- Пазарджик и директорът на „Арт театър“ в Берлин Катя Костова реализираха съвместен проект – заснемане на видеоклип, в който медиците рецитират стихове на български поети.

„2020 година, белязана от КОВИД 19, беше тежка за всички. През цялата година получавахме поздрави и подкрепа от познати и непознати хора. Получавахме дарения и дребни жестове на внимание, които да ни вдъхнат увереност.

Това си говорехме с директора на „Арт театър „ в Берлин – госпожа Катя Костова около новогодишните празници. И така се оформи идеята да поздравим и ние хората за тяхното доверие, за търпението им да бъдат наши пациенти. КОВИД 19 не е изпитание само за работещите, а и за страдащите.

Изборът на стихове е на лекарите в Инфекциозно отделение. Казвам го с ясното съзнание, че и всички лекари в страната да кажем по един стих, все ще останат непрочетени стихотворения. Имаме прекрасни поети.

Благодаря на госпожа Костова за началния тласък, на колегите, че прегърнаха идеята и на всички, които участваха в реализирането и – Александър Моллов, Ангел Узунов, Осман Маджиров, Марияна Димитрова.

Специални благодарности на Нина Николина за прекрасната музика.“, сподели д-р Мария Пишмишева, след излъчването на клипа. Стиховете са на Димчо Дебелянов и на нашия съгражданин Теодор Траянов и са представени от д-р Мария Пишмишева, д-р Иван Иванов, д-р Станислав Коцев, д-р Милена Карамишева и д-р Мартина Шопова.