Двадесет и първата ученическа конференция на Ученическия институт по математика и информатика при БАН (УК‘21 се проведе онлайн на 16 и 17 януари 2021 г. , а възпитаниците ПМГ „К. Величков“ Пазарджик се представиха отлично. 

В конференцията участваха 48 ученици, които представиха 8 проекта по математика и 32 проекта по информатика и информационни технологии.

Петима възпитаници на ПМГ „Константин Величков“ Пазарджик с ръководител г-жа Валентина Малинова се включиха в оспорваната надпревара по информатика и информационни технологии.

И за петимата това бе първо участие на този форум, но не и първо състезание – още от IV клас те са сред финалистите на различни състезания в областта на математиката, информатиката, информационните технологии, природните науки.

Равносметката от УК‘21:

  • Грамота за отлично представяне и медал на Стоян Хайдушки 12б клас
  • Специална награда за Николай Стоянов и Виктор Вукев от 9д клас
  • Грамота за много добро преставяне на Таня Божкова и Христо Панев 8д клас.

Пловдивският университет „Паисий Хилендарски“ признава отлични конкурсни оценки на дванадесетокласниците при кандидатстване във Факултета по математика и информатика (ФМИ) за учебната 2021/2022 г, така че Стоян вече e приет за студент в ПУ.

„Поздравления за поредния успех на Стоян, Николай, Виктор, Таня и Христо! Браво, деца! Бъдете живи и здрави! Все така амбициозни, целеустремени, трудолюбиви! Мечтайте! Изследвайте! Откривайте!Успехът обича смелите!“ – заяви г-жа Валентина Малинова.