От началото на февруари започва обновяването на парка при „Ескулап“. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов, като отбеляза, че до сега за тази част от зелените площи в града все не е оставало време, за което дължи извинение на всички, живеещи наоколо.

„Считам, че това е територия, която ние трябва значително да подобрим като физическа среда и като възможности хората да се забавляват, спортуват и въобще да прекарват времето си приятно. От следващия месец до 20 март ще направим някои интервенции тук.

Първо, ще оправим цялостната физическа среда – дървета, тревни площи, осветление, ще сложим нови пейки. Ще направим нова детска площадка, до настоящата, която ще бъде по-голяма, по-красива, с пясъчник и ограда. Така че майките, които водят децата си, да са спокойни. Ще обновим фитнесзоната.

За най-малките ще направим нещо много интересно – т. нар. „Къща на Баба Яга“. В София имаше една подобна атракция в Борисовата градина, която всички я знаеха с това име. Но засега няма да издавам нищо повече. Ще бъде доста интересна и съм сигурен, че ще стане едно от любимите места не само за децата, но и за всички, които харесват по-иновативните неща.“ Така Тодор Попов очерта дейностите, които предстоят за реновирането на парка.

„Живот и здраве, всичко това ще се случи след по-малко от два месеца и напролет хората, които живеят наоколо, а и всички други ще имат възможността да преоткрият това хубаво място в нашия град и да му се насладят.“, увери кметът на Пазарджик.