Песента е начин на живот за г-жа Малина Георгиева и децата, които обучава в Общински детски комплекс – Пазарджик. От 4 години е ръководител на Формация за автентичен фолклор „ Гласовете на Орфей“ и още от самото начало се опитва да направи така, че децата  да обикнат народната песен и да се гордеят с това, което могат. 

Децата са изключително талантливи и амбициозни, а точно това е нужно да притежава всеки творец. В момента единственото, което им липсва са изявите. Работата в електронна среда е трудна и не до толкова забавна за децата, но г-жа Георгиева се старае да поставя разнообразни и интересни задачи, за да поддържа интереса им.

Това беше и причината да се включим  в Международния вокален конкурс „Златен глас“, който се проведе в рамките на една седмица от 18.01 до 24.01.21 г.

Конкурсът се провежда в рамките на Музикални празници „Евро фолк“ със съдействието на Световна Асоциация на Фолклорните Фестивали – WАFF и Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF. Оценките на изпълнителите и на колективите, явили се на конкурсната програма, са валидни за класиране в Световната ранг листа по фолклор /World ranking list of folklore/. Участниците бяха оценявани от висококвалифицирано жури, състоящо се от признати дейци на културата, поканени от организаторите.

Когато децата разбраха, че ще участват някъде, макар и онлайн, бяха изключително щастливи. Участвахме с 4 изпълнения  – едно на цялата формация и 3 солови. Участваха 8 държави, които представиха националната си музика. Формация за автентичен фолклор „Гласовете на Орфей“ се представи достойно като спечели награда Лауреат II степен и Сребърна диплома.

Солистите, Стиляна Вардина и Мария Константина Хавтева, също получиха награда Лауреат II степен и Сребърна диплома, а най – малката ни участничка Емануела Симон Етова стана Лауреат III степен и си спечели Бронзова диплома.

„Ние продължаваме смело напред и сме сигурни, че нищо няма да ни сломи, когато сърцата ни пеят. – това заяви г-жа Малина Георгиева. Тук е момента да благодаря на Директора на ОДК, госпожа Емилия Спасова, която е неотлъчно до нас и подкрепя всяка наша идея.“