„Идва пролетта – ново начало и нов живот, и ми иска средата да бъде адаптирана към тези настроения и очаквания на хората. Ще направим и Градската градина приятна, красива и модерна, защото всички ние го заслужаваме. След градинката при „Ескулап” предстои нейното реновиране и на градинката при Математическата гимназия”. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов.

„Тази градинка е достатъчно хубава, но е необходимо да бъде поставена още една детска площадка, която да е комбинирана, защото тук се събират действително много майки с деца и наличното детско съоръжение е недостатъчно.”, обясни Тодор Попов.

Другият проблем, който ще бъде решен, е проблемът с пейките. „Наличните пейки са мобилни, защото такива са по програмата, по която реновирахме центъра. Сега ще вземем по-тежки, но и красиви и ще ги поставим на подходящите места, тъй като имаме много сигнали от хора, които няма къде да седнат, а като са дошли в градинката не е редно да стоят прави. Ще оправим дизайна и на малкия шадраван, който отдавна не работи. Него ще го зацветим, ще оправим цялостно визията, ще ремонтираме и художественото осветление. Тук имаме проблем с обществената тоалетна, нея ще я бутнем, ще направим подходяща основа и ще поставим модерни тоалетни, които да се ползват. Както разбирате, вече сме пролетно настроени на тема градинки”, каза още кметът на Пазарджик.

Третата градинка, която предстои да бъде обновена е тази при Математическата гимназия.  Там ще бъде подменено осветлението, ще има нови пейки.

Ремонтите ще бъдат извършени от служители на бюджетните мероприятия, а финансирането в размер на около 50 хиляди лева ще е от Община Пазарджик.