Волейболистите на Хебър (Пазарджик) победиха като домакини Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:16, 25:21, 25:15) в един от най-интересните двубои от девети кръг на Първа осмица в Суперлигата при мъжете.

С този успех тимът на Атанас Петров запазва лидерство в елита, като е на върха в класирането със седем победи, две загуби и 21 точки. Съставът на Нефтохимик отбеляза трета загуба, като с пет победи и 13 точки временно запазва втора позиция, но преди изиграването на останалите срещи от кръга.

Дербито на кръга в Суперлигата противопостави първият и вторият във временното класиране, но завърши само в три гейма, като пазарджиклии спечелиха победата категорично само за 75 минути игра.

Хебър показа концентрирана и стабилна игра, като се представи великолепно в мача, който бе изключително важен за позициите на двата отбора в таблицата. Въпреки липсата на основни играчи в състава си, Нефтохимик не успя да се противопостави максимално на съперника в този мач, като имаше ниска ефективност в посрещане и атака.

Хебър доминираше на всички елементи в този мач. Брадли Гънтър бе неспасяем, а Теодор Тодоров бе страхотен в центъра. Силното оръжие на Хебър – страхотният сервис тръгна много добре в мача, като домакините затрудниха максимално посрещането на противника. Блокадата работеше безотказно, като пазарджиклии показаха отлични изяви на този елемент и завършиха мача с 14 точкови блокади.

Така интрига нямаше, пазарджиклии наложиха тотално волята си в мача и спечелиха и трите гейма категорично и с разлика.

Теодор Тодоров бе избран за MVP на мача, а саият той завърши с 5 точкови блокади.

Реализатор за победата на Хебър стана Брадли Гънтър с 19 точки (2 аса, 2 блокади, 71 %в атака). МVP на мача Теодор Тодоров завърши с 9 точки ( 5 блока), с същия актив от 9 точки приключиха и Тодор Алексиев и Николай Къртев.

За Нефтохимик най-резултатен бе Мирослав Градинаров с 11 точки ( 1 блок)

ХЕБЪР: Любомир Агонцев, Брадли Гънтър, Тодор Алексиев, Александър Ляфтов, Теодор тодоров, Николай Къртев – Петър Каракашев-либеро (Стойчо Ненчев)

Старши треньор: Атанас Петров
 

НЕФТОХИМИК: Георги Братоев, Мирослав Градинаров, Денис Карягин, Златко Кьосев, Николай Колев, Илия Петков – Теодор Салпаров-либеро (Мартин Пенев)


Старши треньор: Николай Желязков