От 11 февруари, в 21:08:11 часа ще се намираме в период на новолуние, когато е особено важно да не нарушаваме кармичните закони, защото така предпоставяме и своето негативно бъдеще.

Пет са основните грешки, които можем да допуснем в момента и ще си плащаме дълго след това.

Повечето от хората дори не ги възприемат като нарушения. Как сме се докарали до това състояние? Една от основните причини е деградацията на ценностите, голяма част от хората са духовно пропаднали. Не са и си помисляли, че има други ценности освен парите, работата, храната, отпуската и събирането с приятели.

Може би те ходят и палят свещ в църквата, но всеки се чувства длъжен да поучава околните и да има мнение, но не се вижда отстрани. Досега тази система се крепеше от самосебе си, но в зората на епохата на Водолея нещата стават други.

Кармата ще постави всеки на мястото си, ще ни пробуди за истинските ценности, които сме забравили, раждаме се отново за развитие и себепознание.

В този период на обща суматоха изглежда, че никой не може сам да управлява живота си. Упражняваме активно модела: работа-семейство – работа и търсим отговорност от останалите – кой е крив и кой прав, защо се докарахме до тази ситуация?

Изглежда, сякаш някой друг определя живота ни.

Това е първото наше кармично нарушение – смятаме, че някой друг решава, какъв да бъде животът ни, но в същност отговорността си е изцяло наша, персонална. В наши дни това ще стане съвършено ясно и ще изплува пред очите ни.

Много кармични закони започват да работят по нов начин и ще ни показват слабите места.

Изказването на мнения, там където никой не ни ги иска, също е кармическо нарушение. Ако имате този навик да правите подобни изказвания, сега ще трябва да ги ограничите, защото с нарушението на духовния закон идват проблеми. Оскърблението, осъждането на хора, които са учители във всеки смисъл на тази дума, влече голямо кармично наказание. Духовните и светските учители са под закрилата на Юпитер. Техните оскърбители ще получат наказанието си по времето на новолунието, в което се намираме в момента.

Планетата Юпитер символизира учителите, а в момента влиянието ѝ е особено силно. Могъщият Юпитер ни дава успех, финанси, благосъстояние, развитие и помощ от висшите сили, всичко това е в неговите ръце. Заради това, ако вие оскърбявате своите учители той ще си вземе всички дарове от хората, които са нарушили неговото правило да не се оскърбяват учителите.

Съединението на Юпитер и Сатурн прави нещата още по-мощни. Ведическата астрология нарича това Проклятието на брамините. Според Ведите обществото е разделено на касти и кастата на брамините, които са духовните учители е под закрилата на небесните сили.

Второто наказание сполетява хората, когато те оскърбяват висшестоящия или нисшестоящия. Ако използвате властта, която имате и я ползвате не по предназначение също ще бъдете наказани. Липсата на уважение към хората въобще, е нарушение на кармичните закони и е във властта на Сатурн да накаже онези, които прекрачват тази граница – обиждайки и оскърбявайки хората над и под себе си.

Животът им ще бъде ограничен и забележете, оскърбителят ще има възможност да съществува занапред само в тази полоса – на своето недоволство и ще пребивава там, до момента, в който осъзнае грешката си и не започне да действа, да променя себе си, което ще доведе и до промяна в отношението на останалите към него и на него към останалите.

Запомнете, всеки човек е на точното си място. Няма такива, които са успели за сметка на останалите. Всеки изпълнява своя кармичен план. Неблагодарността и неуважението се наказват заради неуважението към Сатурн и Юпитер, те даряват щедро онези, които изпитват благородство и благодарност.

Заради това е много важно да следим за своите мисли и думи, а също и действия, защото сега поставяме фундамента на бъдещия си живот, това новолуние оставя отпечатък до края на вашия живот. Ускорената карма води до това, трябва да успяваме да изпълним своите кармични дела и то бързичко, във всички сфери на живота.

Планетите, които ни влияят в момента са катализатор на важни процеси. Планетата Венера покровителства духовните отношения, любовта, креативността, но и парите, и талантите. Юпитер е защитникът на учението и учителите, Сатурн на финансовата сфера и успеха, обучението.

Така че ако сега получавате нещо хубаво, значи сте действали правилно, но ако не ви се получава едно начинание, попитайте се къде сте сгрешили.

Слънцето и Луната пък са символ на нашите родители – майка и баща, това означава, че трябва да преосмислим и отношенията си със своите родители, но и със своите деца.

Родителите, бабите и дядовците са много важна част от живота ни, те са ни изградили, а ако не ги уважаваме достатъчно ще ги загубим. Наказанието за липса на уважение и любов към нашите родители и род е наречено Проклятието на предците – загуба на подкрепата на рода, това означава, че се губи и божествената подкрепа. Трябва да приемаме своите родители и предци такива, каквито са. Дори и да са най-мърморещите и досадни хора на този свят, без значение дали са алкохолици, насилници или хора с други пороци.

Четвъртото кармично наказание с последствия идва ако човек се занимава с нещо, чрез което умишлено вреди на другите. Това е голямо нарушение на кармичните закони, дори и да ви се струва, че потърпевшия никога няма да узнае какво му причинявате. То носи едно от големите наказания – последствията касаят всички сфери на живота – проблеми с децата, парите, психически проблеми и това се нарича Проклятието на змията, това е бумернг, който ще се върне при извършителя, за да го опустоши.

Петото нарушение извършваме когато не уважаваме своето физическо и духовно тяло. Повечето от хората или се грижат само за душата си, или затова как са облечени и каква прическа носят. А всъщност всичко това трябва да съществува в синхрон и да не пренебрегваме нито душата, нито тялото. Ако един от компонентите липсва ние се разрушаваме физически, морално и психологически.

Много хора не знаят как да обичат себе си. Ако хората обичат себе си, няма да нарушат нито един от предходните четири пункта. Ако човек прави нещата в хармония с реалността, той няма да има никакви проблеми. Правете всичко възможно за своето развитие, занимавайте се предимно със себе си, не с останалите. Уважавайте хората с власт и хората, които стоят по-ниско от вас в социалната йерархия, обичайте и отделяйте време за своите родители и деца, отделяйте време за себе си.

Така никога и нищо няма да ви попречи да постигате своите цели. Всеки труд, който е положен с желание и внимание ще ви доведе до резултат. Отстранете претенциите, много хора казват, че работят много, а нямат богатствата на други и т.н.

Ако човек има това, което има – значи така трябва да бъде. Не подлагайте това на съмнение и не го осъждайте.

Чуждият живот не е ваша принадлежност, във вашите ръце е да подредите нещата в своя живот.

Превод от руски