„Пазарът е наш ангажимент, защото Пазарджик е пазарен град, затова трябва да разсеем всякакви спекулации, на които се наслушахме през годините, че пазарът ще се маха, продава, приватизира и т.н. Всъщност ще продължим с облагородяването му.“, това заяви кметът на общината Тодор Попов на среща с търговците.

„Той категорично трябва да има по-хубав вид, затова продължаваме с облагородяването му. Тази година с покривната конструкция и ново осветление, защото особено в есенно-зимния период тук не стига светлината, ще обновим и терена между масите с нова настилка и ще направим отводняване, за да създадем комфорт и за хората от другата страна на сергиите.“, поясни Попов след като се запозна с исканията на продавачите.

          Тези интервенции ще бъдат като продължение на започнатата вече реконструкция на цветния и промишления сектор на кооперативния пазар. До лятото ще бъде изготвен проектът на промените, а активните ремонтни дейности ще започнат през август месец, когато е пасивният потребителски период, според търговците.