Пръв на помощ се притекъл отстраненият кмет Димитър Христосков

Късно снощи в с. Ветрен дол пламва сеновала към овчарника на животновъда Али Конгьов. Освен сградата стихията е изпепелила и всичкия му запас от храна за животните. „Идва лошо, зимно време и трябва да се помогне, защото около 1000 овце трябва да се хранят. Който има идея как или желание, нека да помогне“, призова през фейсбук профила си отстраненият от длъжност кмет на селото Димитър Христосков.

На място вече е изпратена строителна механизация да разчисти останките от пожара за да не пламне отново. „На първо време е нужен фураж и сено. На ден 1000-та овце изяждат 80 бали люцерна и сено, а нямам нито една, всичко изгоря. На всичкото отгоре сега овцете започнаха и да се агнат. Лошото е, че пари ще има, чак когато започна да продавам агнетата, като пораснат и след това от млякото, което ще се дои, всеки животновъд го знае“, сподели неволята си собственикът на фермата.

Али Конгьов заедно със семейството си се преселва в с. Ветрен дол преди 15 години. Купува овчарниците на бившето ТКЗС и ги връща към живот с 1000-та овце, които започва да гледа в тях. Родом е от с. Конарско, община Якоруда. Местните хора го приемат като добър и тродoлюбив човек.