Наркодилър е задържан при акция на служители от сектор «Противодействие на криминалната престъпност» при ОДМВР-Пазарджик под наблюдението на прокуратурата.

Преди няколко дни криминалистите задържали на територията на гр.Септември 39-годишен жител на града. Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални прояви, осъждан, в това число и с лишаване от свобода.

Последвали претърсвания в частен имот и прилежащите му постройки на територията на Септември. Там били открити и иззети различни количества амфетамин и марихуана, мобилен телефон, електронна везна. Открити са и 45 полиетиленови пличкета – тип спейсбег, които щели да бъдат използвани за опаковане на дозите от двата вида наркотици.

Първоначално дилърът бил задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа, а наблюдаващ прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик удължил срока на задържането със 72 часа.

Внесено е искане на налагане на най-тежката мярка за неотклонение – «задържане под стража», което е уважено от съда. Работата по документиране на престъпната дейност на наркоразпостранителя продължава.