След като първи обявиха водача си в област Пазарджик, местните социалисти подредиха и своята листа с кандидати за народни представители, която се състои от хора, уважавани и успешни в своите професионални направления и доказали принципност в обществените си ангажименти.

Гласуването се проведе по всички изборни стандарти, съобразени с правилата на партията и при спазване на епидемиологичните мерки. Така, след финансовия експерт Пламен Милев, подкрепа за второто място получи областният председател на БСП, общински съветник и преподавател по математика Петя Цанкова от Септември.

Трето място е за юрисконсулта Лиляна Мърхова – Присадникова, която е председател на социалистите в Пазарджик и общински съветник. На пето място е юристът и зам.-кмет на община Пещера Гълъбина Карамитрева. Шестото място е за преподавателя по история от Велинград Васил Аврамов.

Осми е инж. Стойко Стефанов от Белово, който е началник на ВЕЦ и общински съветник. На десето място е юристът Надя Клисурска – Жекова, която вече натрупа опит като народен представител. В листата място намериха и много млади хора, представители на Стрелча, Панагюрище, Батак и Пазарджик, сред които културологът Петя Крушева, младежкият лидер и програмист Александър Велчев, земеделският производител Димитър Жилков, главният специалист в Горско стопанство и общински съветник инж. Горчо Станков, икономистът Стефка Пенева, експертът по организация на труда Гергана Ичева, студентът по администрация и управление Андрей Премянов.

На останалите места в листата на Коалиция БСП за България ще бъдат излъчени граждански квоти и коалиционни партньори. Предстои утвърждаването и от Националния съвет на партията, след което ще бъде представена в пълния си състав пред обществеността.