Спортист на годината за 2020 е бадминтонистката Гергана Павлова от СК „Бадминтон скуош клуб“, решението на жури съставено от шампиони бе обявено тази вечер по време на церемония, която се състоя на сцената на ДКТ „Константин Величков“ в Пазарджик.

„На първо място искам да благодаря на треньора ми Неделчо Кисов, на г-ца Камберова, на кмета г-н Тодор Попов, на журито, което ме е избрало, защото това са велики спортисти. Благодаря на родителите и съотборниците ми, затова, че ми помагат да постига все по-високи и високи върхове. „

Треньор на годината стана Неделчо Кисов, който е „виновен“ за успехите на Гергана Павлова. „Искам да благодаря на моята състезателка, която е много трудолюбива и изпълнителна, да благодаря на г-н Попов и г-ца Камберова за атмосферата, която създават, за да бъдат оценени усилията на всички спортуващи в нашия град. Благодаря и на комисията, на хората от клуба, защото без тях не може да съществува нашия спорт . Да бъде година без контузии и с все повече златни медали за всички. “ – пожела Неделчо Кисов.

2. Мариян Палев, СК Кодокан, джудо – „Благодаря на Спортното училище, на общината, на моите треньори и на моето семейство“ – заяви след награждаването си състезателят.

3. Васил Попов, СК Печенеги, колоездене

4. Дара Стоянова, СК Диляна прима, художествена гимнастика

5. Виктория Александрова/Иво Тодоров – спортни танци (СК Импулс)

6. Михаела Стефанова – фехтовка

7. Борислав Палашев, СК Палашев – триатлон

8. Емил Грозданов, СК Шампион – модерен петобой

9. Александър Рибников – Спартак – кикбокс

10. Сами Жихад Далли – шотокан карате до (СК Тонус – спорт)

Отбор на годината без нито една загуба – Баскетболен клуб „Хебър“ , Тодор Паунков – капитан на отбора. За нас е чест, че сме удостоени с тази награда, благодаря на всички момчета, на Т.П. и г-ца Камберова, надяваме се, че тази година ще е също така успешна.

Спортист на публиката – Мариян Палев от СК „Кодокан, джудо