Състав на Апелативен съд – Пловдив остави в ареста двама мъже и една жена, срещу които е повдигнато обвинение за това, че на 8 февруари 2021 г. в Пловдив и в Септември, са придобили и държали с цел разпространение високорисково наркотично вещество – 988,74 грама хероин.

Съдът прецени, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано подозрение за това, че всеки един от тримата обвиняеми има висока степен на съпричастност към престъплението, за което е обвинен.

Макар и в начална фаза на разследване, налице са данни за много добра организация на действията на тримата обвиняеми, изключително висока конспиративност, която сочи предварителна добра планираност на деянието.

За това съдът постанови, че при мярка, различна от „задържане под стража“ за всеки един от тримата обвиняеми, е налице опасност да се укрие и да извърши престъпление.

Определенията на Апелативния съд и по двете дела са окончателни и не подлежат на обжалване. Заседанията се проведоха чрез видеоконферентна връзка с обвиняемите, които се намираха в ареста, а в съдебната зала бяха съдебният състав, прокурорът и защитниците.