Кардиолог ще преглежда за пост-КОВИД синдром в събота

Диагностика, проследяване и лечение на пациенти, преболедували COVID-19 ще се извършват на 20 и 27 февруари (събота) от 11:00 до 15:00 часа от д-р Светослав Йовчев, специалист по кардиология. Консултациите ще се извършват при спазване на всички необходими противоепидемични мерки.

Телефон за предварително записване на час: 0357/88 581

Прегледите ще се осъществяват в Кабинет по кардиология – ет.1 на МЦ „Панагюрище“ в сградата на МБАЛ „Уни Хоспитал“.

Прегледите ще включват задълбочени изследвания, назначаване на подходяща терапия за лечение на дълготрайните и широкоспектърни постковидни състояния, насочване към друг специалист – пулмолог, съдов хирург, инфекционист, провеждане на лабораторни изследвания.

Профилактичен пакет за пациенти, преболедували COVID-19 – в „Уни Хоспитал“

Пациенти, преболедували COVID-19, ще могат да бъдат консултирани от пулмолог и инфекционист на 24 февруари (сряда) от 14:00 до 16:00 часа в МЦ „Панагюрище“, който е част от МБАЛ „Уни Хоспитал“. Прегледите ще бъдат извършвани от д-р Славка Кацарова, специалист по пулмология и фтизиатрия и  д-р Емилия Бадаланова, специалист по инфекциозни болести.

Консултациите ще се проведат само след предварително записан час, с талон №3 или по ценоразпис. Прегледите дават възможност за обсъждане състоянието на пациентите, след преболедуването на COVID-19, при необходимост – назначаване на изследване с компютърен томограф (скенер), изследване на IgM/IgG антитела срещу SARS-CoV-2 и други кръвни показатели.

В рамките на 24 февруари при необходимост от психологическа подкрепа – може да бъде записан час за консултация и с психолога Евгения Загорска.

Телефон за записване и допълнителна информация: 0357/88 581