Точно в 21 часа зрителите, които се колебаят дали да бъдат верни само на НОВА или само на bTV, ще бъдат изправени пред дилема. Точно в този час по двете най-гледани телевизии тръгват сериали, които ще накарат българите да прещракват каналите, ако нямат опция за връщане на филми и предавания.

Тази вечер в ефира на NOVA стартира най-новия български криминален сериал – „Отдел Издирване“, който ще предложи заплетен сюжет, магнетични образи и разпознаваема стилистика. В премиерния епизод на оригиналната авторска продукция от 21:00 ч. зрителите ще могат да се запознаят отблизо с героите от отдел  „Издирване“, техните житейски истории и загадъчните криминални случаи, по чиито следи тръгват.

„С общи усилия успяхме да изградим една интересна история с много обрати и професионален поглед към полицейската работа и криминалния жанр. Сериалът ще извади зрителите от реалността, която ни притиска със своите условности и ще ги потопи в заплетения сюжет и прекрасната игра на нашия актьорски състав. Във всяка история и персонаж сме вкарали нотка на реализъм, заимствана от реални случаи и събития“, сподели авторът на сериала Александър Чобанов в „Здравей, България“ броени часове преди дебюта на „Отдел Издирване“ в телевизионния ефир.

Част от впечатляващия каст са едни от най-талантливите и успешни родни актьори: Юлиан Вергов, Ана Пападопулу, Христо Петков, Елена Телбис, Иван Бърнев, Пламен Димов, Георги Златарев, Христо Пъдев, Мартин Радоев, Георги Кацараски и др. Към тях се присъединява и обаятелната хърватска звезда Ива Михалич, участвала в хитовия хърватски сериал на HBO – „Успех“.

“Много е вълнуващо как се случва процесът по издирване на изчезнало лице, но най-интересното в полицейската работа е вътрешното противоречие, от което са разкъсвани полицаите понякога. Смятам, че те са доста по-интересни от лошите момчета“ сподели Юлиан Вергов, който влиза в ролята на доблестния издирвач – главен инспектор Камен Петков. 

По конкурентната bTV „Съни бийч“ се връща на екрана тази вечер от 21 часа. Преди почти една година сериалът „Съни бийч“ неочаквано беше спрян само след 4 епизода. Причината, разбира се, беше пандемията, която спря работата по всички филми и сериали в България и по света.

Иво Аръков пък покани зрителите да участват в играта на сериала и да споделят снимка как си представят своето „Лято през зимата“. Самият той даде пример, като направи „плажна“ снимка в хола си: „Батe Младен прави сухи тренировки на басейна в хола.

Актьорът Иво Аръков и продуцентът Иван Христов бяха в студиото на „Тази сутрин“, за да представят сезон 1, втори опит.

„Това е едно от нещата, които правят този сериал единствен в целия свят“, каза продуцентът. „Гледали сме сериали – първи сезон, втори сезон, т.нар. „екстеншън“ между сезоните, но първи сезон, втори опит никога не сме гледали.“

Иван Христов обясни, че идеята на сериала е по забавен начин да говори за важни теми. Той посочи, че макар жанрът да е романтична комедия, това не пречи да има по-дълбок смисъл и го сравни с класики като „Наистина любов“ и „Нотинг Хил“.

“Това са филми със сериозни послания. И по подобен начин нашият филм се опитва да вкарва по един непретенциозен начин сериозни послания.“

И в случай, че ви е домиляло за лятото, направо се потопете в „Съни бийч“.