ВМРО – Пазарджик регистрира днес листата си за участие в предстоящите парламентарни избори. Участниците в нея бяха представени от водача Стефан Балабанов. Голяма част от тях са общински съветници от областта, има изявени юристи, икономисти, бизнесмени и педагози. Общо 18 души ще се борят за доверието на жителите на област Пазарджик.

Втори в листата е добре познатият на пазарджиклии и хората от цялата страна Арлин Антонов, ексшефът на баретите в момента е и общински съветник в Пазарджик.

Трети е адвокат Лъчезар Кръстев, следван от бизнесмена Георги Копривщенов, също общински съветник в Пазарджик. Пети е писателят Александър Урумов от Брацигово, а след него се подрежда областният координатор на партията Кузо Божинов.

Седма е Татяна Попатанасова, старши учител в Памидово, следвана от Стоян Влахов, офицер от резерва и автор на две художествени книги – „Комитата“ и „Внучката на дядо Никола“.

Девета е Татяна Пенкова, а на десета позиция е лекарят Николай Лазаров, в листата е собственикът на агенция „Вивиан“ – Георги Зонгов, инж. Онник Мардиросян, инж. Румен Хаджийски от Звъничево, общинската съветничка от Батак Екатерина Кормушева, лесовъдът от Белово Димитър Маринов, Анна Шейнова от Велинград, Христо Танев от Панагюрище и Георги Мусиевски от Пазарджик.

Хората ни са млади, професионалисти в своите области, те са от почти всички краища на областта и имаме амбицията да спечелим поне две места в бъдещото Народно събрание, подчерта водачът Стефан Балабанов. Той заяви, че това би бил голям успех, тъй като до момента патриотите са получавали само по един мандат в нашата област. При евентуално влизане в Парламента партията ще партнира с ГЕРБ, както и досегашните си партньори НФСБ и Воля, ако те също влязат в Народното събрание.

Кампанията ще бъде позитивна и отворена за всички, но ако ни нападат няма да останем длъжни, каза Балабанов.

Повече за кандидатите:

 1.      Стефан Иванов Балабанов – Роден през 1962 година в град Пещера. Висше образование. Магистър по педагогика от ПУ П.Хилендарск гр.Пловдив и магистър по корпоративна сигурност от УНСС гр.София. Работил като началник на РПУ Пещера, началник сектор криминална полиция Пазарджик,втори секретар на посолството на България в Украйна , Заместник кмет на община Пещера. В момента е Заместник министър на МВР. Председател на областния комитет на ВМРО- област Пазарджик.

2.       Арлин Григоров Антонов – Роден през 1948 година в град София.Висше образование. Завършва Висшето военно артилерийско училище в Шумен, Военна академия и Международен туризъм в УНСС гр. София.  Работи като командир на 21-ви ракетен дивизион в Пазарджик,Заместник-командир на двадесет и първа мотострелкова дивизия в Пазарджик, Заместник-командир на специално звено в МВР (барети),Директор на РДВР-Пазарджик, Директор на Националната служба по сигурност, Народен представител в 38- то Народно събрание, където е вносител на предложението деня на независимостта 22 септември да бъде обявен за национален празник.  През 1992 година предизвикан от взелите връх престъпни своеволия в квартал “Изток“ ръководи силова акция и възстановява реда. Зажаднялото за ред и справедливост българско общество е възхитено от действията му и той бързо се превръща в герой за цяля България. В момента е общински съветник в община Пазарджик.  Гражданска квота. 

3.      Лъчезар Димитров  Кръстев– Роден през 1971 година в град Пазарджик. Женен с две деца. Висше юридическо образование от ПУ „Паисий Хилендарски”. Адвокат при адвокатска колегия град Пазарджик. Специалист по гражданско и административно право.Гражданска квота. 

4.      Инж. Георги Димитров Коприщенов – Роден през 1989г. в град Пазарджик.Женен с едно дете.Висше техническо образование.Занимава се с частен бизнес в сферата на интериорния дизайн.Общински съветник в община Пазарджик. Заместник председател на областния комитет на ВМРО в област Пазарджик. 

5.      Александър Георгиев Урумов– Роден през 1969 в град Брацигово. Женен с две деца. Висше образование. Завършил е Българска филология в СУ “Климент Охридски”. Специализира публична комуникация в Германия и Дания, завършва стратегически курс в центъра “Джордж Маршал”. Писател и драматург, с шест пиеси и шест книги, издаван в САЩ, Германия, Австрия, Швейцария, Йордания. Международен лектор, води лекции по творческо писане в САЩ. Номиниран за “Аскеер” за драматургия. В момента е Директор на дирекция “Връзки с обществеността” на Министерството на отбраната. Гражданска квота. 

6.      Кузо Георгиев Божинов – Роден през 1975 година в град Пазарджик. Женен с три деца.Живее в град Септември. Висше икономическо образование от ИУ-Варна (бакалавър) и СА Д.А.Ценов- Свищов (магистър).Завършил ШЗО- Плевен и е офицер от резерва. Работил като организатор и счетоводител в БДЖ, Началник отдел и управител на фонд в Община Пловдив,Управител на Егида- Септември, организатор в Костал- Пазарджик и др. Организира ежегодни съревнование за избор на най- патриотичен дом и за детска рисунка на тема “България-моята мила Родина“.  В момента е Областен организатор на ВМРО в област Пазарджик и общински съветник в община Септември. 

7.      Татяна Борисова Попатанасова– Родена през 1979. Живее в село Памидово, община Лесичево. Омъжена с две деца. Висше педагогическо образование. Работи като старши учител в детска градина.  Председател на местна организация „Васил Левски” на ВМРО- село Памидово, община Лесичево. 

8.      Стоян Ангелов Влахов – Роден през 1953 година в село Калугерово, община Лесичево. Женен с две деца и три внука. Висше образование от ПУ Паисий Хилендарски със специалност фиолог. Работил като учител, кадрови офицер от МВР и министерството на правосъдието. Офицер от резерва. Член на управителния съвет на спортен клуб Спартак –Пазарджик за подготовка на кикбоксьори и каратисти. Автор на две патриотични книги: ,,Комитата,, и ,,Внучката на дядо Никола,, Гражданска квота. 

9.       Татяна Ненкова Пенчева, родена през 1985 година в село Бъта, Община Панагюрище. Омъжена с едно дете. В момента учи задочно Аграрна икономика във ВУАР-Пазарджик. Работи в сферата на земеделието, като управител в семейно дружество. Гражданска квота. 

10.  Доктор Николай Стефанов Лазаров. Роден през 1965 година в град Септември. Живее в Пазарджик. С едно дете. Висше медицинско образование. Специалист по трудова медицина. Член на областната контролна комисия на ВМРО в област Пазарджик. 

11.  Георги Иванов Зонгов– Роден през през 1971 година н град Пазарджик. Средно-специално образование – химик-технолог. Собственик на модна агенция “Вивиан“ и управител на фондация “Вивиан“. Организатор на множество конкурси за красота и мода. Провежда обучения на модели. Гражданска квота. 

12.  Инж. Онник Антраник Мардиросян. Роден през 1966 година в град Пазарджик. Висше образование от ТУ- София, специалност “Термична обработка на металите. Занимавал се с частен бизнес в сферата на комуникациите. В момента собственик на агенция за недвижими имоти. Гражданска квота. 

13.  Инж. Румен Иванов Хаджийски. Роден през 1962 година. Висше икономическо образование от ТУ-Варна и висше техническо образование от ТУ- Русе. В момента е учител. Председател на местна организация “Даме Груев“ на ВМРО село Звъничево.

14.  Екатерина Петрова Кормушева – Родена през 1975 година. Живее в град Батак. Омъжена с две деца. Средно –специално образование. Занимава се с частен бизнес в сферата на търговията. Общински съветник в община Батак. От ВМРО-Батак. 

15.  Димитър Георгиев Марков– Роден през 1993 година в град Белово. Женен. Средно-специално образование. Работил като техник-лесовъд в Горско стопанство- Белово. В момента се занимава със строителство. Общински съветник в община Белово. Председател на местна организация “Васил Левски„ на ВМРО-Белово. 

16.  Анна Тодорова Шейнова-Родена през е 1988 година във Велинград. Средно образование. Собственик на салон за красота. Пее в ансамбъл за народни песни и танци “Чепино“. Има изяви като макси модел и е носител на приза “Гоце Делчев“ в конкурса “Мис македонско девойче“ за 2020година. Заместник председател на женската организация на ВМРО –Велинград. 

17.  Христо Стоянов Ташев– Роден през 1983 година в град Панагюрище. Женен с две деца. Средно –специално образование. Работи като оператор минни машини в Асарел Медет АД. Гражданска квота. 

18.  Георги Красимиров Мусиевски. Роден през 1992 година в град Пазарджик. Средно спортно образование. Специализира в сферата на фитнеса и фитнес храненето. В момента работи като фитнес експерт и инструктор. Гражданска квота.