Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева и областният координатор на ГЕРБ в Пазарджик Найден Шопов регистрираха листата с кандидати за народни представители от 13 МИР.

Освен Захариева и Шопов, които заемат съответно първо и второ място в листата, на регистрацията в Районната избирателна комисия присъстваха и други кандидати за народни представители – областният управител Стефан Мирев, зам.-министърът на земеделието и храните Лозана Василева, началникът на Регионалното управление по образованието в Пазарджик Валентина Кайтазова и представителят на коалиционния партньор СДС – Малина Златева.

“Имаме балансирана листа – с 8 жени и 10 мъже. От 18-те кандидати за народни представители петима са юристи , трима са експерти в образованието, има инженери, икономисти, лекар, спортисти и експерти в земеделието. Опитахме се листата да отразява и факта, че нашата област е 6-та по големина в страната”, заяви Екатерина Захариева.

“Започваме тази кампания с ясното съзнание, че сме изпълнили над 90% от поетите обещания. Нашата грижа за всяко едно населено място ще продължи. Тръгваме с ясна програма, в която отново образованието и здравеопазването ще бъдат приоритет, но и справянето с COVID19-пандемията и икономическия просперитет на хората”, добави Захариева.

“Разчитаме на лоялна и коректна предизборна кампания, в която всички ще гледаме за доброто на област Пазарджик няма да се занимаваме с дребнотемия”, каза Найден Шопов.

Ето и пълен списък на кандидатите на ГЕРБ за народни представители от 13 Пазарджишки МИР:

1. Екатерина Захариева

2. Найден Шопов

3. Валери Вълков

4. Димитър Гечев

5. Стефан Мирев

6. д-р Лозана Василева

7. Валентина Кайтазова

8. Малина Консулова

9. д-р Иван Станоев

10. Веселин Минев

11. Лидия Панайотова

12. Данаил Трифонов

13. Петър Спасов

14. Александра Мусиевска

15. Стоил Малинов

16. Кристиян Начев

17. д-р Десислава Костадинова

18. Десислава Тодорова