В късния следобед в петък на една от улиците в Ракитово станал лек пътен инцидент, съобщиха от Пресцентъра на ОДМВР – Пазарджик. 19-годишен младеж от Ракитово предприел маневра за изпреварване с „Ауди“-то си на лек автомобил „БМВ“ с водач негов 30-годишен съгражданин.

Така по-младият от двамата засякъл пътя на другия и предизвикал пътен инцидент. За радост при удара няма пострадали хора, нанесени са само леки материални щети.

Водачът на „Ауди“-то обаче слязъл от колата и вместо да изчака пристигането на служителите от „Пътна полиция“ засипал с обиди, нецензурни изрази и закани за саморазправа  другия шофьор. Това дало основание на пристигналите униформени да го задържат в ареста на РУ-Велинград. Спрямо него е образувано досъдебно производство за хулиганство.

Четирима шофьори са задържани за времето от петък до днес. Трима от тях са в арестите за употреба на алкохол, а четвърти за хулиганска проява. По време на засилените проверки на полицията на територията на цялата област са засечени двама шофьори на 35 и 19 години от Пазарджик, както и 40-годишен от Пещера. Те били зад волана на автомобилите си съответно с 1.35, 1.61 и 1.24 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.