Многолюдна публика се събра днес на площад „Константин Величков“ в Пазарджик, за да присъства на тържеството посветено на Националния празник – 3 март. Топлото време и отворените заведения благоприятстваха завръщането на хората в центъра.

Празничният ден започна в храма „Успение Богородично“ където беше отслужена литургия в памет на загиналите за Освобождението от турско иго.

Точно в 11 ч. кметът на Пазарджик – Тодор Попов вдигна националния флаг на фора на българския химн, изпълнен наживо от представители на Симфонично – оперетното дружество. Жуженето на площада секна и станахме свидетели на събитието, което изпълва сърцата ни с гордост, всеки път когато тук или в чужбина чуем думите „Горда Стара планина…“

След това бе ред на тържественото слово на кмета Тодор Попов, което бе произнесено в присъствието на стотици граждани и официални гости, дошли да уважат събитието.

 На тържествената церемония по повод Националния празник, която се проведе на площад „Константин Величков“ в Пазарджик, присъства вицепремиерът, министър на външните работи и водач на листата на ГЕРБ – Екатерина Захариева.

Тя поздрави официалните лица и се срещна с жители и гости на града. На тържеството по повод 3-ти март присъства и областният координатор, и втори в листата на ГЕРБ на предстоящите избори – Найден Шопов.

Празникът уважиха още зам.министър на земеделието, храните и горите д-р Лозана Василева, зам. областният управител Йордан Кожухаров, Гинче Караминова, началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова, народният представител Десислава Тодорова, присъстваха още и общински съветници и кандидати за народни представители от ГЕРБ.