Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ представи лично онлайн всички водачи и поне първите четирима от листите за участие в предстоящите парламентарни избори.

Събитието бе представено във Фейсбук страницата на Движението и сайта на ДПС. То стартира в 16 ч.

Вече официално водач в нашия избирателен район е евродепутатът Искра Михайлова, а втори е областният председател на ДПС – Юмер Хамза. Трети е досегашният депутат Сергей Кичиков. Средната възраст на хората включени в листата е 37 г. Кадифка Сиджимова е четвърта в листата.

Име, презиме и фамилия
1Искра Димитрова Михайлова-Копарова
2Юмер Мустафа Хамза
3Сергей Манушов Кичиков
4Кадифка Салих Сиджимова
5Осман Акчай Мурадов
6Иван Ангелов Морозов
7Цанко Бенчов Молов
8Бахар Мухамер Алил
9Ави Цанкова Тахчиева
10Бюрхан Неждет Шериф
11Ивайло Костадинов Личев
12Фатма Себайдин Исаева
13Траян Ромеов Ангелов

Искра Димитрова Михайлова-Копарова е български политик от ДПС.
Родена е на 7 септември 1957 г. в град София. От 1975 до 1977 г. завършва полувисше библиотечно образование в Държавния библиотекарски институт. От 1977 до 1980 г. учи магистратура по библиотечни и информационни технологии и услуги към Ленинградския държавен институт по културата.

В периода 1992-1996 г. е научен сътрудник 2 степен. Била е секретар на научната секция към Народната библиотека. През 1995-1996 г. специализира в Немския библиотечен институт и към Държавния департамент на САЩ. След това е главен експерт в министерството на културата. В периода 1998-2001 г. е главен експерт в Национална агенция „Сократ“.

Между 2001 и 2005 е съветник на министъра на регионалното развитие и благоустройството. От 2005 до 2009 г. е била заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Сергей Станишев.

Народен представител в 41 и 42 НС. От 29 май 2013 г. е министър на околната среда и водите в правителството на Пламен Орешарски.
На изборите за Европейски парламент през 2014 е пета в листата на ДПС. Става евродепутат след отказа на Делян Пеевски.

В Европейския парламент е председател на комисията по регионално развитие, член на Съвет на председателите на комисии (D-MK), член на делегацията в Съвместния парламентарен комитет ЕС – Северна Македония (DSCA), член на делегацията в комитета за парламентарно партньорство ЕС – Армения, комитетът за парламентарно сътрудничество ЕС – Азербайджан и парламентарния комитет за асоцииране ЕС – Грузия (DEPA).

Членува и в делегацията на парламентарна асамблея Евронест, заместник е в комисията по околна среда, обществено здраве и безопасност на храните.