Анна ГЕОРГИЕВА, треньор

Тотална хегемония наложиха във Варна петобойците на „Шампион“,където се проведе  Държавното първенство по модерен петобой за младежи и девойки под 17 г. и под 19 г. 

 СК „Шампион“ и Спортното училище Пазарджик се представиха с 22-ма състезатели и спечелиха три златни и една сребърна отборни купи, както и шампионска титла на Емил Грозданов и бронз за Виктория Пенева в индивидуалното класиране.

С тези си резултати СК“Шампион“ затвърди позициите си на водещ клуб по модерен петобой в България, в конкуренцията на 18 клуба от цялата страна.

Във възрастова група под 17год., при девойките и при юношите СК „Шампион“  пребори конкуренцията и  спечели златните медали и купи. На първо място Държавни шампиони са Виктория Пенева, Мария Лазарова и Теодора Маринова.

Вторият ни отбор в състав Ивон Ханджийска, Лъчезара – Вероника Генова и Наталия Шопова се класираха на четвърто място. Всички момичета са ученички в Спортно училище Пазарджик.

В индивидуалното класиране Виктория Пенева спечели бронзов медал на една точка от среброто. 

При младежите Емил Грозданов е отново Държавен шампион в индивидуалното с внушителна преднина от над 50 сек. пред втория и заедно със съотборниците си Васил Топалов и Радослав Христов грабнаха златните медали и купата.

Васил Топалов е 4-ти, а Радослав Христов е 5-ти в индивидуалната надпревара. И тримата също са ученици на Спортното училище. Силно представяне регистрираха и по – малките ни състезатели Стилян Христов, Томас Григоров, Георги Илиев, Антон Велчев, Станислав Димитров, Стоян Ангелов, Димитър Божурин, Димитър Сотиров, повечето пълни дебютанти.

Вторият ни отбор зае 4-то място, а третият ни отбор е 7-ми от общо 10 класирани отбора.  На следващия ден състезанието продължиха девойките и младежите под 19год.

Девойките ни в състав Михаела Зонова, Виктория Пенева и Мария Лазарова спечелиха златните медали и купата като не оставиха никакво съмнение, че са най-добрия отбор в България. Победата им беше още по- сладка, защото успяха да се наложат над прекия си конкурент силният отбор на НСА –София, в чийто състав е Световната и Европейска шампионка Светла Згурова. 

В индивидуалното класиране Михаела Зонова е 4-та, Виктория Пенева е 5-та, а дебютанката Мария Лазарова е 6-та от 23  участнички.    

При младежите под 19 г., в състав Емил Грозданов – 4-ти след проблеми със стрелбата, Радослав Христов – 6-ти и Ангел Франгов – 7-ми, 11-о място е за Васил Топалов, а на 16-о място е Георги Рангелов успяхме да спечелим сребърните медали и сребърната купа, след отбора на Черно море – Варна и пред отбора на Одесос – Варна от общо седем класирани отбора.