Над 600 гимнастички от 28 клуба и гости от чужбина взеха участие в Седмият международен турнир по художествена гимнастика “Феникс Къп”, който се проведе в зала София на 12-14.03.2021г.

В него взеха участие и възпитаничките на СКХГ „Диляна Прима“ Никол Трендафилова, Адриана Данова и Дара Стоянова. Ученичките в Спортното училище гр. Пазарджик направиха един много добър старт на сезона със своите изцяло нови съчетания в Девойки старша възраст.

В категория „А“ ДСВ Никол Трендафилова изигра своите съчетания, но допусна леки грешки и се класира на осмо място на топка и дванадесето в многобоя.

С най- младата треньорка в клуба Ели Делева

Ади Данова и Дара Стоянова се състезаваха в ДСВ категория „Елит“ и се опитаха да представят своята нова, наситена с трудности програма.

Ади изигра за първи път своите съчетания на топка и обръч, с много чувство и артистизъм, показа добра техника с уред, но допусна леки неточности и се класира на осмо място на обръч и дванадесето в многобоя.

Дара също дебютира със своите три нови съчетания на „Купа Феникс“ и като за първи път допусна неточности, но успя да се пребори за златен медал на бухалки, бронзов на обръч и бронз в многобоя.

Първото състезание за годината беше една смела заявка на възпитаничките на Вили Петкова и Диди Кирова, за предстоящия сезон, а те те първа имат още какво да покажат в своите композиции.

Осъществяването на този турнир, макар и без публика е един голям стимул за всички деца, които въпреки трудностите и препятствията пред които са изправени, продължават да тренират усилено в залата и да се готвят за поредното състезание със желание и жажда за развитие въпреки всичко.